Swipe to the right

FOKUS på Motivation og forstyrrelser.

FOKUS på Motivation og forstyrrelser.

Om Anja Christiansen

Jeg hedder Anja Christiansen, og har 2 border collier. Min primære sport er Heelwork to Music (HTM) og Freestyle. Jeg har altid gået meget op i, at mine hunde skal være motiverede, kunne håndtere en masse forstyrrelser og det vigtigste af alt, at de har det godt i sådan et miljø.

I min sport er vi ofte ude og lave opvisninger og konkurrere, hvor der er rigtig mange mennesker, andre hunde m.m. Det vigtigste for mig er, at mine hunde er glade, har en sikker og glad udstråling, og ikke mindst, at de elsker at arbejde sammen med mig.

Der er rigtig mange ting i det ovenstående emne, og hvis I spørger mig – vel nok noget af det sværeste for mange handlere.

Ideologi

Min træningsfilosofi bygger på positiv forstærkning, motivation og succes. Det vigtigste, når man træner hunde, er, at både hund og ejer har det sjovt sammen - heri ligger tillid, samarbejde og kontakt.

Hundene vilje til at arbejde

Vores hunde skal synes, at det kan betale sig at arbejde for os. De er jo heldigvis ligeglade med penge og præmier… De fleste hunde sætter en stor værdi i mad, leg og legetøj samt anerkendelse fra deres handler. De fleste hunde elsker, at gøre sin handler glad, og det er vigtigt, at vi viser den glæde i den daglige træning.

Det jeg synes er vigtigt, er at finde ud af, hvad den enkelte unikke hund godt kan lide, og værdsætter. Jeg laver ofte test med mine hunde og mine kursisters hunde , for at undersøge om deres favoritter i mad og legetøj har ændret sig.

Dette er for at opnå og skabe en FORVENTNING hos hunden. Det er denne forventning, der gør, at vi kan gå til konkurrencer, og at hunden arbejder for os uden belønninger i en vis rum tid. Derfor skal hundens forventninger være høje, men de skal også kunne kontrollere dem. Det er vigtigt, at hundens belønninger er variable, for at den skal kunne arbejde i længere tid uden belønning. Det er vigtigt for mange hunde, at belønningerne er uforudsigelige – Her kan de 4 H’er sættes i spil: Hvor mange, Hvor længe, Hvornår og Hvordan præsenteres belønninger?

Hvor ofte planlægger du dine belønninger inden et træningspas?

Forstyrrelser er også en rigtig vigtig ting at træne på. Man bliver i min optik aldrig færdig med at træne forstyrrelser. Men hunden der præsenteres for forstyrrelser i den rette mængde og derved oplever succes i træningen, vil blive bedre og bedre til at generalisere. Det er vigtigt, at hunden forstår hvad der forventes af den i forstyrrelsestræningen. Derfor skal vi forklare den, hvad det er vi ønsker – ligesom når vi lærer den andre ting.

Ovenstående skal vi have fokus på, lige så længe vi træner vores hunde – men heldigvis er det også noget af det aller sjoveste. Det er her, at vi rigtig kan vise vores hunde, hvor dygtige de er, engagere os i belønningerne og skabe vores egen helt unikke bobbel.

GOD TRÆNING!!!!

Anjas bedrifter i Heelwork to Music

Verdensmester 2014 & 2017
Europamester 2012, 2013, 2014
Nordiskmester: 2010, 2011, 2013

Læs mere om Anjas træning på http://www.aktivthundecenter.dk/ eller følg med på hendes Facebook side HER


Andre artikler i kategorien Hundetræning

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS