Swipe to the right

Fodring af aktive hunde

Fodring af aktive hunde

Fodring af aktive hunde

Hvis du er den lykkelige ejer af en meget aktiv hund, bør du stille nogle helt specielle krav til din hunds mad. Hundefoderet skal:

  • Smage godt
  • Være let fordøjelig
  • Give hunden tilstrækkelig energi
  • Medvirke til at opretholde musklerne
  • Medvirke til at understøtte god ledfunktion

Meget aktive hunde har behov for ekstra energi i form af ekstra fedt og ekstra protein i forhold til hunde med et lavt til moderat aktivitetsniveau. Da aktive hunde forbruger ekstra energi skal vi selvfølgelig sørge for at tilføre ekstra energi via et ekstra koncentreret hundefoder. Det kan ikke anbefales bare at øge det daglige indtag af et almindeligt foder, da man risikerer at overbelaste hundens tarmsystem, hvis hunden er nødt til at spise meget store mængder mad for at indtage den nødvendige energi.

Mængden af fedt skal øges, da fedt indeholder over dobbelt så meget energi som kulhydrat og protein. Mængden af protein skal også øges, fordi aktive hunde bruger deres muskler meget, og derfor har behov for et højt proteinindtag til at opretholde og genopbygge musklerne. Aktive hunde har også behov for øget proteinindtag til at opretholde deres organer, hormonniveauer og immunsystem. Som tommelfingerregel bør man vælge et letfordøjeligt tørfoder, der indeholder mindst 20% fedt og mindst 30% protein – gerne højere indhold, hvis hunden har behov for det.

Da aktive hunde belaster deres led mere end ikke-aktive hunde, er det en god idé at vælge at foder med næringsstoffer, som kan understøtte god ledfunktion. Disse næringsstoffer inkluderer omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie, som sammen med glukosamin og chondroitin kan medvirke til at understøtte både ledfunktion og bevægelighed hos aktive hunde.

På de dage, hvor hunden skal yde en større arbejdsindsats, anbefales det at give omkring 1/3 af dagsrationen af foderet sammen med ekstra vand ca. 3 timer før hunden skal i gang med aktiviteten. Tilbyd gerne lidt vand igen ca. ½ time før aktivitetens start, samt med jævne mellemrum i løbet af dagen. Som tommelfingerregel vil det være fint hvis hunden indtager ca. 1dl vand/10kg hver gang man holder pause – gerne ca. hver 2. time. Hvis hunden ikke vil drikke, kan man piske noget bouillon el.lign. i vandet for at give vandet smag, hvilket kan gøre det mere attraktivt for hunden at drikke i løbet af dagen. Samtidig med at man tilbyder hunden vand tilbyder man også hunden en lille mængde at noget energiholdigt foder (højt indhold af fedt og protein), som meget gerne må være små måltider fra hundens daglige foderration.

Når arbejdet er overstået anbefales det at vente ca. 2 timer før hunden fodres med resten af dagsrationen, for at give hunden mulighed for at falde helt til ro samt tid til at restituere kroppen.

Gå til ACTIVE GRAINFREE produktet
Marianne 1. sep. 2018 at 13.17
Kan man få en vægt skema , så man kan se, hvor mange gr, min skal have pr kilo.. har en flatcoated retriver han på 13 uger.. glemmer at gemme det fra posen
Olivers 3. sep. 2018 at 08.39
Hej Marianne,

Vi har ikke racespecifikke fodervejledninger. Har du evt. kigget på fodervejledningen under punktet "fakta" på produktsiden ?

Ellers er du meget velkommen til, at kontakte vores foderspecialister, som sidder klar ved telefonen.
Da vi b.la. også har brug for at vide, lidt om alderen, vægt og aktivitetsniveau for hunden.

Hilsen Olivers

Andre artikler i kategorien Olivers eksperter

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Foderguide til nye ejere: Så meget skal en hvalp spise

Når man får en lille, ny hvalp med hjem kan der opstår mange spørgsmål omkring helt fundamentale ting. Det kan være spørgsmål såsom; hvor mange gram spiser en hundehvalp om dagen og hvor meget skal en hvalp egentlig spise? I dette blog...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS