Swipe to the right

Foderguide til nye ejere: Så meget skal en hvalp spise

Foderguide til nye ejere: Så meget skal en hvalp spise

Når man får en lille, ny hvalp med hjem kan der opstår mange spørgsmål omkring helt fundamentale ting. Det kan være spørgsmål såsom; hvor mange gram spiser en hundehvalp om dagen og hvor meget skal en hvalp egentlig spise? I dette blogindlæg forsøger vi at svare på nogle af de mest basale spørgsmål, enhver nyudklækket ejer kan stå med omkring deres nye hundehvalp.

Hundehvalpe fungerer på mange måder ligesom os mennesker. De lærer hurtigt, de har brug for masser af kærlighed og ja - så skal de faktisk også spise det samme antal gange om dagen, som vi selv skal. Det anbefales nemlig, at en hundehvalp får foder tre gange dagligt, altså morgen, middag og aften.

Det er ikke altid nødvendigt at fodre din hvalp på de præcis samme tidspunkter, hver eneste dag, men du vil nok højst sandsynlig opleve, at din hvalp kan blive utålmodig, hvis den er vant til at blive fodret på et specifik tidspunkt. Du kan derfor med fordel planlægge fodringstiderne, så de lægger på samme tidspunkt hver dag. Hvor meget en hvalp skal spise, afhænger af hvilket slags hvalpefoder, du giver din hund, samt hvilken slutvægt din hund regnes at ende på som voksen.

Ved OLIVERS eget hvalpefoder anbefales det, at en hvalp på to måneder, med en slutvægt på 15 kg, bør få 165 gram per dag, mens en hvalp med en slutvægt på 45 kg bør få op til 330 gram per dag. For at afgøre hvor mange gram en hundehvalp spiser om dagen, skal race og gennemsnitlige slutvægt, tages i betragtning.

På bagsiden af vores emballage på alle vores produkter findes en vejledning til, hvor mange gram netop din hvalp bør spise. Anvisningerne for hvor meget en hvalp skal spise, bør altså fordeles ud på de tre måltider, som du serverer for hvalpen.

Det er vigtigt, at du forsøger at rationere foderet ligeligt, så hvalpen har lettere ved at fordøje det. I takt med, at din hundehvalp vokser, og bliver ældre, skal størrelsen på portionerne også følge med.

Når hvalpen bliver omkring et år gammel anbefales det, at du skifter fra hvalpefoder til almindelig foder. For at sikre, at overgangen er så skånsom mod din hunds mave som muligt, anbefaler vi, at du gennem en tilvænningsperiode blander hvalpefoderet gradvist mere og mere med almindelig foder.


Vi anbefaler også, at hvis du har startet med at give din hvalp foder fra OLIVERS, at du så fortsætter med almindelig foder herfra også, da det vil mindske risikoen for maveproblemer, når du går fra hvalpe- til voksenfoder. Vi tilbyder en lang række af forskellige slags foder, som din hund kan nyde godt af, både når den er hvalp og når den bliver ældre.

olivers hundefoder

Med alle disse punkter i menté, er vi sikre på, at du har fået styr på, hvordan og hvor meget din hundehvalp skal fodres. Mulighederne er heldigvis mange, når du skal vælge specifikt hvalpefoder til din nye, lille hvalp. Tag et kig på vores udvalg af hvalpefoder her og kom godt i gang med at mætte din nye bedste ven.

Nedenunder finder du et eksempel på en fodervejledning med OLIVERS kornfri hvalpefoder med kyllingAndre artikler i kategorien Olivers eksperter

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

10 madvarer din hund ikke må spise

På trods af, at hunden er mennesket bedste ven, er der mange elementer, som adskiller hundene fra os. Der er nemlig en lang række af madvarer, vi mennesker hyppigt spiser, som kan være usunde eller direkte giftige for hunde at få i maven. C...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS