Swipe to the right

Feriefornøjelser med hunden

Feriefornøjelser med hunden

Som hundeejer er det netop også i denne tid, at det kan være anbefalelsesværdigt at arrangere de nærmere detaljer, hvis man da vil have sin firbenede ven med på ferie. I håbet om, at vi atter får en skøn solskinssommer, vælger mange familier at blive i Danmark, hvad enten det er hjemme eller øvrige steder i det ganske land.

Ferietid hjemme giver rig mulighed for ekstra kvalitetstid og aktivering sammen med vovsen, men hvis der står camping, sommerhus eller bondegårdsferie på programmet kan også disse give anledning til nye oplevelser og dejlige stunder for både hund og ejer.Uanset hvilken ferieform du vælger, kan du heldigvis altid finde steder, hvor din hund er velkommen. Det handler om at se sig godt for og hellere spørge én gang for meget end en gang for lidt. Søg og bestil i god tid, så du ikke pludselig står i en situation, hvor du ikke kan finde et hundeegnet overnatningssted.

Camping og sommerhuse er ofte en god løsning, fordi der tit hører have eller andre udendørsarealer med. Der er som regel også bedre plads end på et hotelværelse. Tag hundens egen kurv og tæppe med, og husk også hundemad, skåle og eventuelle legeting. På den måde føler hunden sig mere hjemme.Tænk også over, hvad du vil gøre med hunden, hvis I skal på udflugter til steder, hvor man ikke må medbringe den. Kan den være alene på værelset, eller kan andre personer eventuelt lufte den eller se efter den? Det er nødvendigt også at indrette sig efter hunden, hvis den skal med på ferie.

Uanset, hvor vejen går hen, er det endvidere vigtigt at planlægge typen af transport. Hvis turen går i bil, skal sikkerheden og bekvemmeligheden begge være i top. Et transportbur eller transportsele er at anbefale, så hunden er forsvarligt placeret og beskyttet, såfremt der eksempelvis sker en opbremsning.

Husk at pakke bilen, så hunden også kan være der. Den skal både kunne ligge og sidde uden at blive mast. Masser af vand og en dertilhørende skål bør medbringes på køreturen. Det samme gælder, når I er på tur. Det er ikke altid, man lige kan komme til noget vand. Tag med i tidsplanlægningen, at tissepauser med jævne mellemrum, hvor både du og din hund får strukket benene, er at foretrække. Hvis I går fra bilen med hunden i, så husk at rulle vinduerne lidt ned. Giv frisk vand, sæt bilen i skyggen, og husk at tjekke bilen jævnligt. Solen bevæger sig, og det gør skyggen også, og en bil kan blive ligesom en sauna i solskinsvejr. Desværre mister nogle hunde næsten hver sommer livet på denne bekostning. 
”At rejse er at leve” udtalte H.C. Andersen så poetisk, og således vælger stadig flere at medbringe hunden på udenlandsrejser. Afhængig af, hvilket land man skal til, bør egen dyrlæge eller nærmere informationer på Fødevarestyrelsens hjemmeside opsøges.

Generelt skal man ved rejse til et andet EU land have sin dyrlæge til at udfærdige et EU pas til sin hund. Dertil kræver det, at hunden er lovmæssigt ID-mærket og har fået en gyldig rabies-vaccination. Vaccinationen skal til de fleste EU lande være foretaget mindst 21 dage før afrejsen. Har dyret allerede har en rabiesvaccination, og er den stadig gyldig, behøver man ikke at vaccinere dyret på ny. Vores Skandinaviske nabolande, Sverige og Norge, har imidlertid mere skærpede indførselsregler.

Udover ID-mærkning og rabiesvaccination, skal minimum 120 dage efter den seneste rabiesvaccination udtages en blodprøve til vurdering af, om vaccinen har slået an, og hunden dermed har produceret tilstrækkeligt med antistoffer. Hvis denne er over en given, fastsat værdi, er hunden ved at være rejseklar. Hvis mængden af antistofferne derimod er for lav, skal en ny vaccine indgives samt ny blodprøvekontrol minimum 120 dage efter ske igen. I løbet af de sidste 10 dage før indførslen skal hunden have en ormekur mod bændelormen, Ekinokok, af en autoriseret dyrlæge. Dokumentation herfor skrives også ind i EU passet. Til Norge skal behandlingen gentages senest 7 dage efter indførslen og dokumenteres i passet. Hvis turen går syd for Danmarks grænser kan det også være en fordel at behandle sin hund med et spot-on produkt mod lopper, flåter og øvrige stikkende parasitter, da der eksempelvis i det sydlige Europa findes flere alvorlige infektionssygdomme, som overføres til hunden ved stik insektstik. Andre artikler i kategorien Hund

Guide: Sådan bør du introducere din hund for baby

Gæsteindlæg af folkene fra Babyhelp.dkHvis ikke man tager sine forholdsregler, kan det være en udfordring at få baby til at forlige sig med hjemmets hund og hjemmets hund til at forlige sig med baby. Heldigvis er det muligt at søsætte en ...

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS