Swipe to the right

5 tips til en sund livsstil for din hund og kat

5 tips til en sund livsstil for din hund og kat

1. Oprethold en sund krop og en sund vægt hele livet igennem

Eksperter ved nu, at noget af det allervigtigste vi kan gøre for vores hunde og katte, er at sørge for, at de opretholder en sund vægt og en sund muskelmasse hele livet igennem. Det er derfor meget vigtigt at vælge det helt rigtige kvalitetsfoder med den korrekte balance af næringsstoffer – og at fodre sin hund og kat med den korrekte daglige fodermængde. Sørg for, at foderet er afbalanceret fuldfoder, som indeholder højkvalitets protein af animalsk oprindelse først i ingredienslisten, dvs. kød eller fisk. Hunde og katte er ikke vegetarer, og har brug for højt indtag af kvalitetsprotein fra kød og/eller fisk for at fungere optimalt.

2. Sørg for, at din hund og kat får regelmæssig motion

Vi lærer mere og mere om, hvor vigtigt det er at holde kroppen i gang. Det gælder også for vores hunde og katte. De har brug for regelmæssig motion, som passer ind i det enkelte kæledyrs livsstil. Det er også medvirkende til at opretholde muskelmassen. En hund skal motioneres flere gange om dagen – det er også sundt for ejeren. En udendørskat klarer ofte selv sin motion, mens det er vigtigt at tilbyde indendørskatte muligheder for at udfolde sig fysisk samt tilbyde forskellige former for aktivering.

3. Sundhedstjek hos dyrlægen mindst én gang om året

Ét år i en hunds eller kats liv svarer i gennemsnit til 7 menneskeår. Det betyder, at hunde og katte ældes meget hurtigere end mennesker, og da vi ikke kan spørge ind til deres helbred, er det nødvendigt med regelmæssige sundhedstjek hos dyrlægen. Her kan man sammen med sin dyrlæge finde frem til, hvordan man opretholder godt helbred hos den enkelte hund og kat – og hvis der er tegn på helbredsproblemer, kan disse håndteres på bedst mulig måde.

4. Opmærksomhed på sunde tænder og en sund mund

Tandproblemer og mundhuleproblemer er de mest almindelige sundhedsproblemer hos voksne hunde og katte - undersøgelser viser, at 80% af voksne hunde og 70% af voksne katte er ramt. Man skal være opmærksom på, at ud over tandpine og dårlig ånde, kan tandproblemer også resultere i infektioner andre steder i kroppen, fordi bakterierne fra mundhulen transporteres via kredsløbet rundt i kroppen. Man bør derfor være meget opmærksom på god tandpleje. Det anbefales at man børster hundens og kattens tænder flere gange om ugen, og at man regelmæssigt tilbyder sin hund og kat tandrensende godbidder.

5. Giv hunden og katten mulighed for at slappe helt af og hvile ud

Alle har brug for ”time out” – det gælder også vores kæledyr. Ellers har de risiko for at komme til at lide af, hvad vi populært kalder ”stress”. Stress har en ligeså negativ effekt på hunde og katte som på mennesker. Det tager ofte rigtig meget energi og koncentration fra hundens og kattens side at være med i familiens aktiviteter, og det er derfor vigtigt, at hunden og katten ind imellem har mulighed for at trække sig tilbage og have ”alenetid” i trygge rammer, hvor det er muligt at slappe helt af og hvile ud – uden at blive forstyrret. Så bliver hunden og katten hurtigt klar til igen at deltage i en travl og dejlig hverdag sammen med resten af familien.

Derudover har hunde og katte behov for frisk vand – samt masser af positiv opmærksomhed fra ejeren.

Andre artikler i kategorien Kat

Overvægt og vægttab hos katte

Et kilo til eller fra betyder måske ikke alverdens for os mennesker, når vi står på badevægten. Men for katte kan det have en stor indflydelse på helbredet. Fordi katte bare vejer mindre end mennesker, bør man holde øje med næsten hver...

Kattekillinger og ernæring - sådan bærer du dig ad

Der er meget få ting, der slår følelsen af en lille kattekilling i hånden. Men før du tager din nye hårbold med hjem, bør du sætte sig ind i spørgsmål som; Hvad spiser kattekillinger? Hvilken kattemad er bedst? Heldigvis for dig, har ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS