Swipe to the right

Derfor fælder din hund meget

Derfor fælder din hund meget

Når ens hund fælder meget, betyder det som regel også mere oprydning til dig, som du måske helst ville være foruden. Det kan for mange være en belastning og rengøringen kan virke endeløs. Der findes dog heldigvis en række af tiltag, som kan hjælpe din hund til at fælde mindre. Læs med i dette blogindlæg, hvor vi kigger mere på, hvordan man holder pels situationen under kontrol.


Hvis man anskaffer sig en hund af langhåret race, er det nok ingen overraskelse, at der følger hårboller på gulvtæppet med. Uanset race, så fælder de fleste hunde, fordi de ganske enkelt ikke behøver pelsen. Rent logisk, har hunde jo pels, så de kan holde varmen udenfor. Men når man så placerer hunde inde i varme stuer som kæledyr, så smider de den pels, som de ikke har brug for. Man ser derfor et større pelstab hos langhårede hunde, da de naturligt lever i koldere klimaer, og derfor udvikler tykkere pels i det fri. På trods af, at temperaturen i stuen nok bliver på det nogenlunde samme gennemsnit hele året, ser man stadig forskel i hundepelsens tykkelse om sommeren kontra om vinteren.


Det er altså helt naturligt, at lige så snart graderne begynder at stige, så starter fældningen. Den skal jo smide alt vinterpelsen. Selvom man af gode grunde ikke kan stoppe naturens gang, er der et par gode råd, man følge, som vil begrænse mængden af hundehår liggende i hjemmet. Kvalitetsfoder er en af de elementer, som kan være med til at begrænse, hvor meget din hund fælder.

kvalitetsfoderNår du skifter til en mere omega-rig foder, bør du kunne se resultater på din hunds pels cirka en måned efter skiftet. Et andet godt råd, når din bedste ven om foråret, begynder at smide pelsen, er at anvende sæbeløs shampoo. Når fældningen er på sit højeste, bør du få hunden i bad og få vasket pelsen godt igennem. Sæbefri shampoo vil bidrage til, at din hunds pels ikke bliver ødelagt, og ikke falder mere af i modsætning til almindelig shampoo, der kan øge pelstabet.
Efterfølgende kan du med fordel begynde at børste din hund regelmæssigt, når I er ude at gå tur. Sæt tid af til at få børstet hunden godt igennem, og sørg for guds skyld for at gøre det udenfor, så hårene ikke ender overalt i dit hjem. Hvis din hund fælder meget, og ingen af de ovenstående råd ser ud til at gøre en forskel, kan du altid tage kontakt til din dyrlæge, som med sikkerhed kan give yderligere assistance.

Pels er en af de ting, der gør hunde bløde at røre ved og søde at se på. Det behøver dog ikke at være en større udfordring hvert forår og med disse råd i mente, håber vi, at du kan få lidt bedre styr på din hunds fældning.

Andre artikler i kategorien Hund

Guide: Sådan bør du introducere din hund for baby

Gæsteindlæg af folkene fra Babyhelp.dkHvis ikke man tager sine forholdsregler, kan det være en udfordring at få baby til at forlige sig med hjemmets hund og hjemmets hund til at forlige sig med baby. Heldigvis er det muligt at søsætte en ...

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS