Swipe to the right

Den gamle kat

Den gamle kat

I naturen afhænger kattens forventede levetid af føde, ulykker, rovdyr og sygdom. Indendørskatte lever et mere beskyttet liv, og lever naturligvis længere. Men på et tidspunkt sætter alderdommen ind. Det er svært at sætte alder på, hvornår det sker, men alderdomstegnene viser sig ved brug af "alternative" kattebakker, mere søvn om natten og mindre om dagen.

Katten kan begynde at blive meget krævende overfor sin familie og kan blive meget pirrelige. Nogle bliver glemsomme, f.eks. glemmer de at de har fået serveret mad. De kan blive desorienterede og blive væk for sig selv. De bliver også mere klodsede og forfejler spring.

Ældre katte får også svært ved at soignere deres pels, ligesom dårlig ånde også følger med i kølvandet under aldringsprocessen.

Få katten undersøgt hos dyrlægen for at få fastslået om det "blot" er alderen, der er ved at sætte ind og ikke sygdom. Når det er slået fast, er der en hel del ting, der kan gøre livet lettere for den ældre kat.
Bakken skal være nem at komme ind og ud af. Den skal altid være ren og indbydende, og bor man i hus med flere etager, er det en god ide at have en kattebakke på hver etage.

Man kan sætte små skamler ved yndlingsudkigsposterne, så katten nemmere kan komme op og ned. Man skal sørge for et godt og velafbalanceret kattefoder, gerne i samråd med dyrlægen.

Man kan sørge for faste daglige rutiner og ikke flytte for meget rundt på møblementet. Det forvirrer en ældre kat - og for den sags skyld også unge katte. Leg med den og hold den aktiv. Hold daglige hyggestunder sammen med katten, og brug tiden på at frisere pelsen, ordne kløer og mærke efter, om der er knuder eller andre fysiske forandringer, der kræver en tur til dyrlægen.

Bær over med katten og prøv at lade være med at grine af den, når den snubler over sine egne ben eller springer forkert. Det kan være svært at holde masken, men prøv.  Katten kan jo ikke gøre for at den er blevet gammel, og husk - på et tidspunkt er det vores tur til at blive forvirrede, desorienterede og klodsede.

Andre artikler i kategorien Kat

Overvægt og vægttab hos katte

Et kilo til eller fra betyder måske ikke alverdens for os mennesker, når vi står på badevægten. Men for katte kan det have en stor indflydelse på helbredet. Fordi katte bare vejer mindre end mennesker, bør man holde øje med næsten hver...

Kattekillinger og ernæring - sådan bærer du dig ad

Der er meget få ting, der slår følelsen af en lille kattekilling i hånden. Men før du tager din nye hårbold med hjem, bør du sætte sig ind i spørgsmål som; Hvad spiser kattekillinger? Hvilken kattemad er bedst? Heldigvis for dig, har ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS