Swipe to the right

Cocker Spaniel

Cocker Spaniel

Hvilket barn eller voksen kender ikke Walt Disneys charmetrold Vagabond, som forelsket triller den sidste kødbolle på tallerkenen over til den ualmindeligt henrivende Lady? Tegnefilm-scenen gik direkte ind i hjerterne på alt og alle og gjorde med ét slag cocker spanielen berømt og eftertragtet.

Hvad man ikke umiddelbart kan se, når man kigger ind i cockerens blide dådyrøjne, er, at cocker spanielen mere er en jagthund, end den er en familie/sofa hund, som mange nybagte hundeejere fejlagtigt  troede, de havde købt i årene efter tegnefilmen. Cocker kommer af woodcock – det engelske ord for skovsneppe, som er den fugl, cockeren oprindeligt blev brugt til jagt på. 

Cockeren findes i en engelsk og amerikansk udgave, og den hører til gruppen af stødende jagthunde. Den bevæger sig i zig-zag bevægelser ganske tæt foran jægeren for at søge vildtet op – først og fremmest fugle og småvildt. Når den har støvet byttet op, forfølger den det ikke. I stedet forholder den sig i ro, indtil jægeren har løsnet skud, hvorefter den lille jagthund stolt apporterer byttet.

Cockeren ER en fremragende og trofast ven for familien. Og den kan nemt finde sig tilrette i sofaen eller fodenden af dobbeltsengen. Men som med alle andre hunde, som er fremavlet som arbejds- og brugshunde, kræver det, at dens behov for både fysisk og mental aktivering er tilfredsstillet.

Cockeren er en glad og livlig følgesvend – altid i godt humør. I FCI-standarden står der dette under Temperament:

”Muntert væsen med altid logrende hale. Har typiske, travle bevægelser, især når den følger en fært. Går frygtløst gennem tæt krat. Blid og hengiven, dog fuld af overstrømmende livsglæde”.

Selv om man ikke er jæger, kan man godt få en veltilpas cocker. Men det kræver som tidligere nævnt, at man går nogle gode ture med den, hvor den kan få lov til at løbe uden snor, samt at man ikke mindst sætter dens hjerne på arbejde. Det kan for eksempel være gennem sporarbejde, lydighed eller agility. 

Som race er cockeren samarbejdsvillig, men ikke helt få cocker-ejere har revet sig fortvivlet i håret, når den ellers velopdragne hund pludselig har vibreret med næseborene i en fælles dæk-øvelse, hvorefter den har rejst sig for at gå på opdagelse! Den er simpelthen blevet distraheret af en spændende fært, og så kan man da ikke forlange, at den skal blive liggende, vel!? Bliv ikke sur eller skuffet i sådan en situation, selv om det kan være svært at undgå. Hunden følger blot sit instinkt, som den er blevet fremavlet til gennem mange generationer.

Andre artikler i kategorien Hund

Guide: Sådan bør du introducere din hund for baby

Gæsteindlæg af folkene fra Babyhelp.dkHvis ikke man tager sine forholdsregler, kan det være en udfordring at få baby til at forlige sig med hjemmets hund og hjemmets hund til at forlige sig med baby. Heldigvis er det muligt at søsætte en ...

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS