Din indkøbskurv er tom.

Swipe to the right

Hvordan vælger jeg det rigtige bur til min hund?

By Lene Harvig 17. jul. 2017 No comments

Der findes mange forskellige bure, der opfylder en lang række behov, hvad enten det gælder transport eller blot et trygt sted for hunden derhjemme. Det er dog vigtigt, inden man investerer i et bur, at man først og fremmest gør sig klart, hvilke behov buret skal opfylde. Er det udelukkende transport? Drejer det sig om korte eller lange ture? Hvor ofte skal buret benyttes? Mulighederne er mange, så her giver vi dig vores anbefaling på valg af bur.

Read More Posted in: Tips

Når man skal have sin hund med ud at rejse

By Lene Harvig 12. jul. 2017 No comments

Sommeren er over os og det betyder sommerferie for langt de fleste danskere. Hvad enten sommerferien går til det sydligere Europa eller en tur over sundet, så kan vi ikke komme udenom transporten dertil. Skal du have din hund med på ferie, så gælder det om at finde den helt rigtige løsning, så turen bliver så smertefri som muligt for både hund og ejer. Derudover er der en række krav som skal overholdes, hvis hunden skal en tur med i flyveren - og netop det at finde det rette bur til flyveturen kan være ganske uoverskueligt.


Flyveturen

Når man skal have sin hund med i flyveren – hvad enten det drejer sig om en plads i lastrummet eller kabinen, er det vigtigt at have et bur eller en bæretaske, som passer til formålet. Hvis ikke disse lever op til flyselskabets krav, vil man blive afvist og skal finde på en ny løsning i sidste sekund, hvilket kan være ganske bekosteligt. Der er dog en ting, der er sikkert uanset løsningen – det skal være komfortabelt for hunden under hele rejsen.


Mellemstore og store hunde i flyveren

Mellemstore og store hunde vil være for store at have med i kabinen, og der kræves et bur til rejsen. For at gøre det så komfortabelt som muligt, skal der være god plads i buret. Det betyder, at hunden skal kunne bevæge sig fra stående til liggende position samt vende sig. Den letteste måde at finde frem til den rigtige burstørrelse, er ved at måle fra længden fra hundens forpote, ned langs siden og helt ned til bagpartiet. Dernæst måles der fra bagparti til bagpote, og til sidst måles hundens højde i stående position. Man kan sagtens anskaffe sig et bur, som er større end det reelle behov, men man skal være opmærksom på flyselskabets maksimale grænse for burets størrelse. De fleste selskaber har disse mål angivet på deres hjemmeside. Det kan dog være en stor mundfuld for hunden, at komme ombord på flyveren, så har man muligheden for at gøre hunden fortrolig med buret inden rejsen, er det godt givet ud. Det kan man gøre derhjemme i god tid og samtidig lægge et dejligt blødt tæppe i buret til rejsen.

Udover krav til burets størrelse, er der også krav til burets opbygning og stand. Buret skal være lavet af et solidt materiale, og i en sådan stand, at hunden ikke kan komme til skade eller komme fri under turen. Dernæst må buret ikke kunne flytte sig unødigt, dvs. at hjul som udgangspunkt skal afmonteres inden rejsen. Hos OLIVERS anbefaler vi burene fra SKUDO, som består af slagfast plast med en gitterlåge forrest. SKUDO overholder kravene til lufttransport og er overkommelig i pris. Der er indbygget en låsefunktion i lågen (dog skal lågen stripses fast under flyveturen). Buret fra SKUDO kan deles i to, så det dermed fylder mindre, når det ikke er i brug. Angiv tydeligt kontaktoplysninger på buret, så du ALTID kan kontaktes.


Små hunde i kabinen

Hunde under 8 kg (inklusiv taske) må medbringes i kabinen, og kravene hertil er således mindre. Det kræver ikke det store at finde den rette taske til sin hund, så længe den ikke overskrider de maksimale mål sat af flyselskabet. Igen er det vigtigt altid at tage udgangspunkt i de specifikke krav, som stilles af selskabet. Husk at der til enhver tid skal være god ventilation til hunden, uanset længden af rejsen.

Gældende for al lufttransport

Uanset størrelsen på din hund, skal alle regler være opfyldt. Det gælder både regler bestemt af flyselskabet, men også gældende regler for pågældende destination i form af pas, vaccinationer m.m.. Undersøg altid hvilke regler du skal overholde, når hunden skal med på rejsen. Du kan læse mere om disse regler her.

Dernæst kan det være en stressende oplevelse for hunden at flyve, dels pga. larm, trykken for ørerne og alle de indtryk som skal sluges. Forbered derfor din hund bedst muligt ved at vænne den til at være i transportburet i god tid inden rejsen. Dæk gerne burets bund til med et tæppe, som hunden er vant til og sørg gerne for et bur, som er skærmet til for omgivelserne. På den måde kan du skabe tryghed for din hund på rejsen.


Bilturen

På bilturen kan man måske være fristet af, at have hunden løst i bilen. På den måde kan den bevæge sig som den vil, og man skal ikke tænke på at have et bur, som fylder hele bagagerummet. Dog bør man både for sin egen og hundens skyld af sikkerhedsmæssige årsager altid have hunden i bur, bag hundegitter eller fastspændt i sele – anset hundens størrelse. Det kan nemlig være livsfarligt at have en løs hund i bilen under nødopbremsninger. Det gælder derfor om at finde den helt rigtige løsning for dig og din hund på bilferien.

Hundegitter

Et hundegitter er den letteste måde at have en hund med i bilen, og i mange biler er det endda indbygget. Et hundegitter er din sikkerhed, hvis uheldet er ude. Hvis ikke hundegitteret er indbygget i din bil, er det ganske billigt at anskaffe sig et og priserne starter fra ca. 200 kr. Dernæst er det utrolig let at montere, og giver hunden maksimal plads at bevæge sig på. En ulempe ved hundegitteret er dog, at det ikke er muligt at have bagagerummet åbent under pauser. Derfor kan man med fordel anskaffe sig en Dog Cooler, der gør det muligt at have bagklappen på klem, og samtidig sikrer din hund frisk luft i bilen under pauserne. Dog Cooler monteres let på bilens bagklap og passer til alle biler.

Sele

Selen til hunden er den billigste løsning af alle, når det gælder transport. Løsningen kan være optimal, hvis bagagerummet er fyldt og bagsædet tages i brug. Selen er lavet af slidstærkt materiale foret med skumplast for at beskytte hunden ved hårde opbremsninger. Den består at to dele, nemlig en hundesele og et fastspændelsesstykke til bilens sikkershedsele. Det smarte ved sådan en sele er, at man kan bruge hundeselen på gåturen og derfor ikke behøver at tage hundesele af hunden under pauser. Fastspændelsesstykket passer til alle normale sikkerhedselespænder og beskytter både hund og fører ved opbremsninger.

Du finder den rette selestørrelse ved at måle din hund omkring brystet lige bag skuldrene og så tæt på forbenene som muligt. Det er nemlig vigtigt, at selve selen passer optimalt på til din hund.

Transportbur

Uanset hvilken form for transport du vælger, skal det valgte bur være komfortabelt for hunden. Det betyder, at hunden som minimum skal kunne lægge sig ned. For at nå frem til minimumsstørrelsen på buret måler man længden af hunden, når den ligger ned med oprejst hoved. Det er vigtigt, at burets mål ikke er mindre end liggemålene på hunden.

Skal buret bruges derhjemme eller på de længere bilture, så skal man måle fra snuden ned langs ryggen mod bagpartiet og igen fra bagparti til bagpote, når hunden er i den mest afslappede liggeposition. Nogle bure har udover mål også angivet et vægtinterval. Det kan være en ganske udmærket retningslinje for valg af burstørrelse, men det er til en hver tid målene som bør vægtes højest. Uanset hvilken race der er tale om, så anbefales det altid at måle sin hund, da der kan komme større variationer mellem racer.


//
Nina Mieritz
Stud. Cand. Scient. Animal Science

Read More Posted in: Tips

Det at have et kuld hvalpe. Del 9 og sidste afsnit.

By Lene Harvig 30. mar. 2017 No comments

Ja så kom dagen, hvor de små ikke er så små længere - 8 uger går alt for stærkt.

I søndags flyttede de 2 første hvalpe til deres nye familier. Alle hvalpe har fundet nogle rigtig gode familier. Med sig fik de et tæppe, som duftede af deres søskende, så de havde lidt velkendt med hjemmefra. De fik også en hvalpepakke fra OLIVERS, så der er mad de kender til den første tid.


Inden hvalpene var helt klar til at flytte hjemmefra, skulle de lige være helt klar. Det indebar en tur til familiedyrlægerne i Aars. Her blev det tjekket at alt var som det skulle være. De blev også vaccineret og alle tog det i stiv arm.Når nu man flytter ud til en ny familie, så skal man jo se godt ud - derfor var hvalpene også lige en tur forbi en hundefrisør. Ok de fik ikke lavet det store, men det var rigtig god miljøtræning for dem. For nu når man er en hund der skal trimmes, så er det en god ting at være glad for hundefrisøren. Det blev nusset og pusset til den store guldmedalje. Hvalpene fandt også ud af, at det der med at være oppe på et bord og blive rørt ved og få klippet negle, det var slet ikke så farligt.Nu er der lidt halvtomt i huset og Alma er næsten hvalpefri. De sidste 2 flytter om ganske kort tid og så kan Alma igen begynde at komme med ud til div. stævner og træning, som hun elsker. Det har været rigtig spændende at have hvalpene, men også hårdt arbejde. Alma har også nydt hendes hvalpe og man kan mærke på hende, at det har modnet hende.


Held og lykke i det nye liv, med jeres nye familier Clemens, Chili, Coco og Carla.
/Trine og Alma.

Read More Posted in: Tips

At have et kuld hvalpe. Del 8.

By Lene Harvig 24. mar. 2017 No comments


Hvalpene har rigtig været ude på oplevelser i denne uge - vejret har været til at de kunne hygge sig udenfor. De har været forskellige steder, så de rigtig kunne blive miljøtrænet. En af turene gik til Bratskov, hvor de var lidt kulturelle og fik prøvet at gå på pigsten. Det var ikke let for de små ben. De har også været med på besøg i et fremmet hjem. Det var noget de kunne bruge. Her var nyt og spændende ”legetøj”, bl.a. en robotstøvsuger.Det går jo kun en lille uge, så begynder de at flytte til deres nye hjem. Derfor har der også været flere praktiske ting, der begynder at skulle ordnes. Der har været en dame fra DKK og ”chippe” hvalpene. Det er jo lovpligtigt, at alle hunde er chippet/øremærket. Alle tog det i stiv arm og ingen sagde en lyd. Samtidig fik jeg papirer på hvalpene til hunderegisteret og deres stamtavler.Det er jo også vigtigt at hvalpene får en god start i deres nye hjem. Der sker jo en masse for en hvalp, når de flytter til deres nye hjem. De skal væk fra mor, væk fra deres vante omgivelser og det hele er nyt. Derfor er det vigtigt, at de får samme foder med, som de plejer at få. Dette er så de ikke oveni den store omvæltning også får ondt i maven. Derfor er der også bestilt hvalpepakker hjem fra OLIVERS, så de får en lille madpakke og lidt godter med.Jeg har også udfordret hvalpene lidt. De har godt af at lære at bruge både hjerne og snude. Derfor er de begyndt at få lidt aktivitetslegetøj med guf. Det er lige sagen og de arbejder på livet løs.//Trine, Alma og alle hvalpene.

Read More Posted in: Tips

Det at have et kuld hvalpe, del 7

By Lene Harvig 16. mar. 2017 No comments

Endelig er det blevet vejr til at de 4 hvalpe kan begynde at komme mere ud, uden at man skal være nervøse for, om de fryser. De har været med ude på en træningsplads og på stranden, hvor der blev leget og udforsket til den store guldmedalje. De har hilst på et par fremmede hunde - den ene deres onkel.De er også så småt begyndt at spise hvalpefoder tørt. Det bliver strøet ud på gulvet, så de både vænner sig til de tørre foderpiller og samtidig får brugt næsen. Når man bestiller forskellige ting og guffer hos OLIVERS, får man det jo i papkasser. Det er verdens bedste legetøj – ja sådan en papkasse kan give underholdning i timevis.Mor Alma er begyndt at opdrage på de små banditter - man skal jo opføre sig ordentlig. Hun er også så småt begyndt at lege med dem, så nogengange kan den vilde jagt gå gennem hele huset eller haven. En af dagene i sidste uge fik de ganske kort oplevet sne, hvilket de synes var noget mærkelig noget.Ikke alt man udsætter hvalpene for falder i lige god jord. Bl.a. da jeg gav dem seler på, var det som om at alle fik et akut loppeangreb. Det første stykke tid gik de meget sjovt og der blevet kløet på livet løs. Men de skal jo lære det og det er jo ikke noget der skader dem. Efter et stykke tid havde de jo også lykkelig glemt, at de havde fået sele på og var klar på ballade igen./Trine, Alma og alle hvalpene

Read More Posted in: Tips

Det at have et kuld hvalpe, del 6.

By Lene Harvig 9. mar. 2017 No comments


Der er virkelig kommet fart over feltet nu, de 4 banditter er fyldt 5 uger og er fulde af energi og gå på mod. Alt skal udforskes. De er så småt begyndt at komme med ud, desværre ikke længe af gangen pga. vejret. Men hver morgen og flere gange i løbet af dagen kommer de ud på tisse- og pølletur og alle er blevet rigtig gode til at bruge haven. Selvfølgelig sker det stadig at de tisser inde, andet kan man vel ikke forvente, de er jo kun 5 uger.

De har som tidligere nævnt også fået tænder, det kan mærkes, for de har nemlig fundet ud af hvad tænderne kan bruges til. Tyggeting er de også blevet introduceret for. Her syntes jeg det er herligt at OLIVERS har så mange forskellige naturlige tyggeguffer, så man ved, hvad man giver sine hvalpe.Deres mad bliver stadig blødt op, men det bliver ikke blendet længere. Nu får de pillerne hele, blot opblødte, så de selv får tygget maden. Selv om de nu får OLIVERS Grain Free Puppy 3-4 gange om dagen, så får de også stadig af mor. Det vil jeg forvente at de vil få en uge til halvanden endnu. Men det får mor Alma helt lov til selv at styre.Hvalpene bliver dagligt tjekket. Dvs. at der bliver rørt poter og ører og der bliver kigget tænder. Ja og for Clemens (hanhvalpens) vedkommende bliver der også tjekket om han er en intakt hanhund. På den måde bliver de fra start vandt til at blive tjekket og rørt ved - også steder som måske ikke står øverst på ønskesedlen. Et par af hvalpene skal gå schweissspor, så træningen er gået i gang og de har fået lov at snuse til lidt krondyrblod, det var noget alle viste interesse i.Det var alt for nu.

/Trine, Alma og alle hvalpene.


Read More Posted in: Tips

10 gode grunde til at være hundeejer

By Lene Harvig 2. mar. 2017 No comments
Foto: Shutterstock


Hunde bliver ofte kaldt menneskets bedste ven, og det er bestemt ikke uden grund. Det anslås da også, at ca. en halv million danske husstande holder hund. Men hvorfor er det egentlig, at hunden er blevet det mest populære kæledyr? Det forsøger vi at svare på her, hvor vi har samlet 10 gode grunde til at være hundeejer.


1. Du er aldrig ensom

Med en hund ved din side er du aldrig helt alene. Den er en trofast følgesvend, som gør, at du altid er i godt selskab. Faktisk mener man, at ældre med hund lever længere end ældre uden hund, fordi de netop ikke føler sig så ensomme.


2. Du er oftere i godt humør

En undersøgelse viser, at folk med hund griner mere i løbet af en dag, end folk der ikke har hund. Det skyldes hundens glade væsen og sjove manøvrer, som næsten altid kan bringe et smil frem hos dens ejer.


3. Du dyrker mere motion

En hund skal luftes dagligt, og det betyder masser af gåture og dermed også god motion. Har du en hund, er der altså garanti for, at du kommer ud og rører dig dagligt.


4. Du får et højere selvværd

En undersøgelse har vist sammenhæng mellem at være hundeejer og at have et højt selvværd. Det tyder på, at din hund giver dig et højere selvværd, formentlig fordi man føler sig mere værd, når man betyder noget for andre – i dette tilfælde for ens hund.


5. Du bliver mindre stresset

Når du aer eller klapper en hund, bliver udskillelsen af kortisol i din krop nedsat. Kortisol er et stresshormon, så det vil sige, at samværet med din hund virker beroligende og afstressende.


6. Du er mindre udsat for livstilsrelaterede sygdomme

Mange danskere rammes hvert år af livsstilsrelaterede sygdomme. En måde at forebygge dette på er ved hjælp af motion, og netop hyppig motion er en af de garanterede fordele ved at have hund.


7. Du sover bedre om natten

De fleste hundeejere oplever en øget følelse af tryghed, fordi hunde har et naturligt vagtinstinkt og derfor vogter hjemmet og signalerer, hvis der er ubudne gæster. Dét forbedrer mange hundeejeres nattesøvn.


8. Du nedsætter risikoen for at udvikle allergier

En amerikansk undersøgelse har vist, at man udvikler bakterier, som beskytter mod allergener og infektioner, når man lever under samme tag som en hund.


9. Du får mere social kontakt

På de mange gåture møder du andre hundeejere samt folk, som gerne vil hilse på hunden eller komplimentere den. Det gør din sociale kontaktflade større.


10. Du kommer tættere på naturen

Den sidste grund til at have hund tager igen udgangspunkt i de gåture, en hund kræver. Disse ture gør nemlig, at du får frisk luft og fine naturoplevelser – hele året rundt.


Har du været eller er du allerede hundeejer, kan du sikkert nikke genkendende til disse 10 gode grunde. Måske kan du endda komme på endnu flere grunde? Du kan også se denne illustration, der viser hele 16 fordele ved at have hund. Der er altså ingen tvivl om, at de fleste af os mennesker har gavn af at have en 4-benet bedste ven.

Hvis du gerne vil gøre noget godt for din hund, når den nu gør så meget for dig, kan du se vores store udvalg af kvalitetsprodukter til hunde. Her finder du produkter, der forbedrer din hunds tilværelse, som økologisk foder, lækre godbidder, bløde hundesenge, sjovt legetøj og meget, meget mere.

Read More Posted in: Tips

Det at have et kuld hvalpe. Del 5

By Lene Harvig 28. feb. 2017 No comments


Tiden flyder bare afsted, hvalpene har nu rundet 4 uger og der er rigtig kommet liv i huset. Der leges og udforskes på livet løs.

Hvalpene er stadig lidt for små, og der er stadig lidt for koldt til, at de kan komme med ud. Men derfor kan man godt stå i døren og snuse den store nye verden ind J En lille uge mere, så skulle de gerne kunne komme ud og udforske lidt af haven.

Deres motorik bliver bedre og bedre og de har fået flere ting i hvalpegården til at kravle på og kravle igennem. Nogle af tingene i gården bevæger sig en lille smule og de forskellige ting har forskellig overflade, så hvalpene lærer at gå på forskellige overflader og lærer dermed også at få godt styr på motorikken. Med tiden vil legetøjet blive mere og mere udfordrende, men man skal jo starte et sted.Nu går jeg en del schweiss(blod) spor med mor Alma og ved at et par af hvalpene også kommer til at gå spor. Derfor er træningen allerede begyndt og de har fået lov at snuse til krondyrklov med lidt blod på. Det synes de var rigtig spændende og alle hvalpe viste gode tegn og var meget interesserede i klovene.Tænderne er så småt begyndt at titte frem, men at spise tørpiller er altså stadig for tidligt, så derfor får de stadig OLIVERS Grain Free Puppy opblødt i kærnemælk. De er begyndt at få denne menu 2 gange om dagen, men får stadig masser af mælk fra mor.

Når hvalpene får mad er jeg begyndt at fløjte, så de begynder at forbinde min fløjten med dejlig mad. Når de bliver ældre skal jeg forbinde min fløjten med godbidder og bruge det til at træne indkald. Grunden til at jeg fløjter og ikke kalder, er at det er lettere for de nye ejere at efterligne min fløjten i stedet for min stemme.

Jeg ser jævnligt nogle at hvalpene fra mit første kuld, som i dag er 3,5 år. De reagerer stadig prompte på et fløjt/indkald, da det simpelthen sidder dybt i dem. Så de par fløjt når maden bliver serveret er rigtig godt givet ud.Hilsen Trine, Alma og alle hvalpene

Read More Posted in: Tips

Det at have et kuld hvalpe, del 4

By Lene Harvig 21. feb. 2017 No comments

Lige nu sker der simpelthen så meget med hvalpene – faktisk hver eneste dag. De begynder rigtigt at udvikle deres personlighed.

De er rundet 3 uger i lørdags og bliver stille og roligt mere sikre på benene. Det vil sige at de også er begyndt at finde ud af, hvordan de kommer over kanten i hvalpekassen. De er derfor nu flyttet i en større hvalpegård, som består af hvalpehegn. De kan så også følge med i, hvad der foregår omkring dem. Fx fornemme når støvsugerne kommer forbi.

I ugens løb har de haft besøg at 2 af deres kommende familier. Der blev nusset og pusset til den store guldmedalje og lige pludselig føles 5 ugers yderligere ventetid som rigtig lang tid for de kommende hvalpeejer. De kan næsten ikke vente med at få de små guldklumper hjem.

I fredags var det tid til at prøve kræfter med ”rigtig” mad. I starten var de lidt forsigtige, men da de først havde fået den første mundfuld, så gnaskede de det lystigt i sig. Alle 4 sad lige så pænt og spiste, ikke noget med at vade rundt i maden - nogle rigtige dydsmønstre.Mor Alma sørger for at de små får tørt mulen efter et veloverstået måltid.

Deres mad her består af OLIVERS Chicken Grain Free Puppy blødt op i kærnemælk og blendet til en tynd mos. Her i starten får de det en gang om dagen, resten får de stadig hos mor.

Hilsen Alma og alle hvalpene.

Read More Posted in: Tips

Det at have et kuld hvalpe, del 3

By Lene Harvig 21. feb. 2017 No comments

Den sidste uges tid er der virkelig sket meget i hvalpekassen. Hvalpene er nu blevet 2 uger og de stortrives. Det samme gør mor Alma.

Hvalpene har for første gang fået klippet klør, så de ikke river mor, når de får mad. Alle tog det i stiv arm og det hele blev overvåget af mor Alma. Som mor skal man jo sørge for at tingene går ordentligt for sig.

Hvalpene har også fået øjne, så nu begynder personligheden på hvalpene virkelig at træde frem.

De bliver også mere og mere livlige og de begynder at blive opmærksomme på deres omgivelser. Det er lige før maven letter fra tæppet og de kommer op på alle 4. Det er nok et spørgsmål om dage før de er oppe at gå. De 4 hvalpe er nu heller ikke "bare" 4 hvalpe længere. Stamtavlerne er nemlig blevet bestilt og de har fået navne - RæveSporet´s Clemens, Chili, Coco og Carla.

Mor Alma spiser stadig rigtig meget, da hvalpene jo kræver mere og mere mælk jo større de blive. De har tredoblet deres vægt, så det kræver sit at brødføde dem. Om en lille uge skal de prøve kræfter med "rigtig" mad. Det bliver OLIVERS Puppy foder blødt op i A36.

Det var alt fra mor Alma og hvalpene Clemens, Chili, Coco og Carla for denne uge.

Read More Posted in: Tips

Hvordan vælger jeg det rigtige bur til min hund?

By Lene Harvig 17. jul. 2017 No comments

Der findes mange forskellige bure, der opfylder en lang række behov, hvad enten det gælder transport eller blot et trygt sted for hunden derhjemme. Det er dog vigtigt, inden man investerer i et bur, at man først og fremmest gør sig klart, hvilke behov buret skal opfylde. Er det udelukkende transport? Drejer det sig om korte eller lange ture? Hvor ofte skal buret benyttes? Mulighederne er mange, så her giver vi dig vores anbefaling på valg af bur.

Når man skal have sin hund med ud at rejse

By Lene Harvig 12. jul. 2017 No comments

Sommeren er over os og det betyder sommerferie for langt de fleste danskere. Hvad enten sommerferien går til det sydligere Europa eller en tur over sundet, så kan vi ikke komme udenom transporten dertil. Skal du have din hund med på ferie, så gælder det om at finde den helt rigtige løsning, så turen bliver så smertefri som muligt for både hund og ejer. Derudover er der en række krav som skal overholdes, hvis hunden skal en tur med i flyveren - og netop det at finde det rette bur til flyveturen kan være ganske uoverskueligt.


Flyveturen

Når man skal have sin hund med i flyveren – hvad enten det drejer sig om en plads i lastrummet eller kabinen, er det vigtigt at have et bur eller en bæretaske, som passer til formålet. Hvis ikke disse lever op til flyselskabets krav, vil man blive afvist og skal finde på en ny løsning i sidste sekund, hvilket kan være ganske bekosteligt. Der er dog en ting, der er sikkert uanset løsningen – det skal være komfortabelt for hunden under hele rejsen.


Mellemstore og store hunde i flyveren

Mellemstore og store hunde vil være for store at have med i kabinen, og der kræves et bur til rejsen. For at gøre det så komfortabelt som muligt, skal der være god plads i buret. Det betyder, at hunden skal kunne bevæge sig fra stående til liggende position samt vende sig. Den letteste måde at finde frem til den rigtige burstørrelse, er ved at måle fra længden fra hundens forpote, ned langs siden og helt ned til bagpartiet. Dernæst måles der fra bagparti til bagpote, og til sidst måles hundens højde i stående position. Man kan sagtens anskaffe sig et bur, som er større end det reelle behov, men man skal være opmærksom på flyselskabets maksimale grænse for burets størrelse. De fleste selskaber har disse mål angivet på deres hjemmeside. Det kan dog være en stor mundfuld for hunden, at komme ombord på flyveren, så har man muligheden for at gøre hunden fortrolig med buret inden rejsen, er det godt givet ud. Det kan man gøre derhjemme i god tid og samtidig lægge et dejligt blødt tæppe i buret til rejsen.

Udover krav til burets størrelse, er der også krav til burets opbygning og stand. Buret skal være lavet af et solidt materiale, og i en sådan stand, at hunden ikke kan komme til skade eller komme fri under turen. Dernæst må buret ikke kunne flytte sig unødigt, dvs. at hjul som udgangspunkt skal afmonteres inden rejsen. Hos OLIVERS anbefaler vi burene fra SKUDO, som består af slagfast plast med en gitterlåge forrest. SKUDO overholder kravene til lufttransport og er overkommelig i pris. Der er indbygget en låsefunktion i lågen (dog skal lågen stripses fast under flyveturen). Buret fra SKUDO kan deles i to, så det dermed fylder mindre, når det ikke er i brug. Angiv tydeligt kontaktoplysninger på buret, så du ALTID kan kontaktes.


Små hunde i kabinen

Hunde under 8 kg (inklusiv taske) må medbringes i kabinen, og kravene hertil er således mindre. Det kræver ikke det store at finde den rette taske til sin hund, så længe den ikke overskrider de maksimale mål sat af flyselskabet. Igen er det vigtigt altid at tage udgangspunkt i de specifikke krav, som stilles af selskabet. Husk at der til enhver tid skal være god ventilation til hunden, uanset længden af rejsen.

Gældende for al lufttransport

Uanset størrelsen på din hund, skal alle regler være opfyldt. Det gælder både regler bestemt af flyselskabet, men også gældende regler for pågældende destination i form af pas, vaccinationer m.m.. Undersøg altid hvilke regler du skal overholde, når hunden skal med på rejsen. Du kan læse mere om disse regler her.

Dernæst kan det være en stressende oplevelse for hunden at flyve, dels pga. larm, trykken for ørerne og alle de indtryk som skal sluges. Forbered derfor din hund bedst muligt ved at vænne den til at være i transportburet i god tid inden rejsen. Dæk gerne burets bund til med et tæppe, som hunden er vant til og sørg gerne for et bur, som er skærmet til for omgivelserne. På den måde kan du skabe tryghed for din hund på rejsen.


Bilturen

På bilturen kan man måske være fristet af, at have hunden løst i bilen. På den måde kan den bevæge sig som den vil, og man skal ikke tænke på at have et bur, som fylder hele bagagerummet. Dog bør man både for sin egen og hundens skyld af sikkerhedsmæssige årsager altid have hunden i bur, bag hundegitter eller fastspændt i sele – anset hundens størrelse. Det kan nemlig være livsfarligt at have en løs hund i bilen under nødopbremsninger. Det gælder derfor om at finde den helt rigtige løsning for dig og din hund på bilferien.

Hundegitter

Et hundegitter er den letteste måde at have en hund med i bilen, og i mange biler er det endda indbygget. Et hundegitter er din sikkerhed, hvis uheldet er ude. Hvis ikke hundegitteret er indbygget i din bil, er det ganske billigt at anskaffe sig et og priserne starter fra ca. 200 kr. Dernæst er det utrolig let at montere, og giver hunden maksimal plads at bevæge sig på. En ulempe ved hundegitteret er dog, at det ikke er muligt at have bagagerummet åbent under pauser. Derfor kan man med fordel anskaffe sig en Dog Cooler, der gør det muligt at have bagklappen på klem, og samtidig sikrer din hund frisk luft i bilen under pauserne. Dog Cooler monteres let på bilens bagklap og passer til alle biler.

Sele

Selen til hunden er den billigste løsning af alle, når det gælder transport. Løsningen kan være optimal, hvis bagagerummet er fyldt og bagsædet tages i brug. Selen er lavet af slidstærkt materiale foret med skumplast for at beskytte hunden ved hårde opbremsninger. Den består at to dele, nemlig en hundesele og et fastspændelsesstykke til bilens sikkershedsele. Det smarte ved sådan en sele er, at man kan bruge hundeselen på gåturen og derfor ikke behøver at tage hundesele af hunden under pauser. Fastspændelsesstykket passer til alle normale sikkerhedselespænder og beskytter både hund og fører ved opbremsninger.

Du finder den rette selestørrelse ved at måle din hund omkring brystet lige bag skuldrene og så tæt på forbenene som muligt. Det er nemlig vigtigt, at selve selen passer optimalt på til din hund.

Transportbur

Uanset hvilken form for transport du vælger, skal det valgte bur være komfortabelt for hunden. Det betyder, at hunden som minimum skal kunne lægge sig ned. For at nå frem til minimumsstørrelsen på buret måler man længden af hunden, når den ligger ned med oprejst hoved. Det er vigtigt, at burets mål ikke er mindre end liggemålene på hunden.

Skal buret bruges derhjemme eller på de længere bilture, så skal man måle fra snuden ned langs ryggen mod bagpartiet og igen fra bagparti til bagpote, når hunden er i den mest afslappede liggeposition. Nogle bure har udover mål også angivet et vægtinterval. Det kan være en ganske udmærket retningslinje for valg af burstørrelse, men det er til en hver tid målene som bør vægtes højest. Uanset hvilken race der er tale om, så anbefales det altid at måle sin hund, da der kan komme større variationer mellem racer.


//
Nina Mieritz
Stud. Cand. Scient. Animal Science

Det at have et kuld hvalpe. Del 9 og sidste afsnit.

By Lene Harvig 30. mar. 2017 No comments

Ja så kom dagen, hvor de små ikke er så små længere - 8 uger går alt for stærkt.

I søndags flyttede de 2 første hvalpe til deres nye familier. Alle hvalpe har fundet nogle rigtig gode familier. Med sig fik de et tæppe, som duftede af deres søskende, så de havde lidt velkendt med hjemmefra. De fik også en hvalpepakke fra OLIVERS, så der er mad de kender til den første tid.


Inden hvalpene var helt klar til at flytte hjemmefra, skulle de lige være helt klar. Det indebar en tur til familiedyrlægerne i Aars. Her blev det tjekket at alt var som det skulle være. De blev også vaccineret og alle tog det i stiv arm.Når nu man flytter ud til en ny familie, så skal man jo se godt ud - derfor var hvalpene også lige en tur forbi en hundefrisør. Ok de fik ikke lavet det store, men det var rigtig god miljøtræning for dem. For nu når man er en hund der skal trimmes, så er det en god ting at være glad for hundefrisøren. Det blev nusset og pusset til den store guldmedalje. Hvalpene fandt også ud af, at det der med at være oppe på et bord og blive rørt ved og få klippet negle, det var slet ikke så farligt.Nu er der lidt halvtomt i huset og Alma er næsten hvalpefri. De sidste 2 flytter om ganske kort tid og så kan Alma igen begynde at komme med ud til div. stævner og træning, som hun elsker. Det har været rigtig spændende at have hvalpene, men også hårdt arbejde. Alma har også nydt hendes hvalpe og man kan mærke på hende, at det har modnet hende.


Held og lykke i det nye liv, med jeres nye familier Clemens, Chili, Coco og Carla.
/Trine og Alma.

At have et kuld hvalpe. Del 8.

By Lene Harvig 24. mar. 2017 No comments


Hvalpene har rigtig været ude på oplevelser i denne uge - vejret har været til at de kunne hygge sig udenfor. De har været forskellige steder, så de rigtig kunne blive miljøtrænet. En af turene gik til Bratskov, hvor de var lidt kulturelle og fik prøvet at gå på pigsten. Det var ikke let for de små ben. De har også været med på besøg i et fremmet hjem. Det var noget de kunne bruge. Her var nyt og spændende ”legetøj”, bl.a. en robotstøvsuger.Det går jo kun en lille uge, så begynder de at flytte til deres nye hjem. Derfor har der også været flere praktiske ting, der begynder at skulle ordnes. Der har været en dame fra DKK og ”chippe” hvalpene. Det er jo lovpligtigt, at alle hunde er chippet/øremærket. Alle tog det i stiv arm og ingen sagde en lyd. Samtidig fik jeg papirer på hvalpene til hunderegisteret og deres stamtavler.Det er jo også vigtigt at hvalpene får en god start i deres nye hjem. Der sker jo en masse for en hvalp, når de flytter til deres nye hjem. De skal væk fra mor, væk fra deres vante omgivelser og det hele er nyt. Derfor er det vigtigt, at de får samme foder med, som de plejer at få. Dette er så de ikke oveni den store omvæltning også får ondt i maven. Derfor er der også bestilt hvalpepakker hjem fra OLIVERS, så de får en lille madpakke og lidt godter med.Jeg har også udfordret hvalpene lidt. De har godt af at lære at bruge både hjerne og snude. Derfor er de begyndt at få lidt aktivitetslegetøj med guf. Det er lige sagen og de arbejder på livet løs.//Trine, Alma og alle hvalpene.

Det at have et kuld hvalpe, del 7

By Lene Harvig 16. mar. 2017 No comments

Endelig er det blevet vejr til at de 4 hvalpe kan begynde at komme mere ud, uden at man skal være nervøse for, om de fryser. De har været med ude på en træningsplads og på stranden, hvor der blev leget og udforsket til den store guldmedalje. De har hilst på et par fremmede hunde - den ene deres onkel.De er også så småt begyndt at spise hvalpefoder tørt. Det bliver strøet ud på gulvet, så de både vænner sig til de tørre foderpiller og samtidig får brugt næsen. Når man bestiller forskellige ting og guffer hos OLIVERS, får man det jo i papkasser. Det er verdens bedste legetøj – ja sådan en papkasse kan give underholdning i timevis.Mor Alma er begyndt at opdrage på de små banditter - man skal jo opføre sig ordentlig. Hun er også så småt begyndt at lege med dem, så nogengange kan den vilde jagt gå gennem hele huset eller haven. En af dagene i sidste uge fik de ganske kort oplevet sne, hvilket de synes var noget mærkelig noget.Ikke alt man udsætter hvalpene for falder i lige god jord. Bl.a. da jeg gav dem seler på, var det som om at alle fik et akut loppeangreb. Det første stykke tid gik de meget sjovt og der blevet kløet på livet løs. Men de skal jo lære det og det er jo ikke noget der skader dem. Efter et stykke tid havde de jo også lykkelig glemt, at de havde fået sele på og var klar på ballade igen./Trine, Alma og alle hvalpene

Det at have et kuld hvalpe, del 6.

By Lene Harvig 9. mar. 2017 No comments


Der er virkelig kommet fart over feltet nu, de 4 banditter er fyldt 5 uger og er fulde af energi og gå på mod. Alt skal udforskes. De er så småt begyndt at komme med ud, desværre ikke længe af gangen pga. vejret. Men hver morgen og flere gange i løbet af dagen kommer de ud på tisse- og pølletur og alle er blevet rigtig gode til at bruge haven. Selvfølgelig sker det stadig at de tisser inde, andet kan man vel ikke forvente, de er jo kun 5 uger.

De har som tidligere nævnt også fået tænder, det kan mærkes, for de har nemlig fundet ud af hvad tænderne kan bruges til. Tyggeting er de også blevet introduceret for. Her syntes jeg det er herligt at OLIVERS har så mange forskellige naturlige tyggeguffer, så man ved, hvad man giver sine hvalpe.Deres mad bliver stadig blødt op, men det bliver ikke blendet længere. Nu får de pillerne hele, blot opblødte, så de selv får tygget maden. Selv om de nu får OLIVERS Grain Free Puppy 3-4 gange om dagen, så får de også stadig af mor. Det vil jeg forvente at de vil få en uge til halvanden endnu. Men det får mor Alma helt lov til selv at styre.Hvalpene bliver dagligt tjekket. Dvs. at der bliver rørt poter og ører og der bliver kigget tænder. Ja og for Clemens (hanhvalpens) vedkommende bliver der også tjekket om han er en intakt hanhund. På den måde bliver de fra start vandt til at blive tjekket og rørt ved - også steder som måske ikke står øverst på ønskesedlen. Et par af hvalpene skal gå schweissspor, så træningen er gået i gang og de har fået lov at snuse til lidt krondyrblod, det var noget alle viste interesse i.Det var alt for nu.

/Trine, Alma og alle hvalpene.


10 gode grunde til at være hundeejer

By Lene Harvig 2. mar. 2017 No comments
Foto: Shutterstock


Hunde bliver ofte kaldt menneskets bedste ven, og det er bestemt ikke uden grund. Det anslås da også, at ca. en halv million danske husstande holder hund. Men hvorfor er det egentlig, at hunden er blevet det mest populære kæledyr? Det forsøger vi at svare på her, hvor vi har samlet 10 gode grunde til at være hundeejer.


1. Du er aldrig ensom

Med en hund ved din side er du aldrig helt alene. Den er en trofast følgesvend, som gør, at du altid er i godt selskab. Faktisk mener man, at ældre med hund lever længere end ældre uden hund, fordi de netop ikke føler sig så ensomme.


2. Du er oftere i godt humør

En undersøgelse viser, at folk med hund griner mere i løbet af en dag, end folk der ikke har hund. Det skyldes hundens glade væsen og sjove manøvrer, som næsten altid kan bringe et smil frem hos dens ejer.


3. Du dyrker mere motion

En hund skal luftes dagligt, og det betyder masser af gåture og dermed også god motion. Har du en hund, er der altså garanti for, at du kommer ud og rører dig dagligt.


4. Du får et højere selvværd

En undersøgelse har vist sammenhæng mellem at være hundeejer og at have et højt selvværd. Det tyder på, at din hund giver dig et højere selvværd, formentlig fordi man føler sig mere værd, når man betyder noget for andre – i dette tilfælde for ens hund.


5. Du bliver mindre stresset

Når du aer eller klapper en hund, bliver udskillelsen af kortisol i din krop nedsat. Kortisol er et stresshormon, så det vil sige, at samværet med din hund virker beroligende og afstressende.


6. Du er mindre udsat for livstilsrelaterede sygdomme

Mange danskere rammes hvert år af livsstilsrelaterede sygdomme. En måde at forebygge dette på er ved hjælp af motion, og netop hyppig motion er en af de garanterede fordele ved at have hund.


7. Du sover bedre om natten

De fleste hundeejere oplever en øget følelse af tryghed, fordi hunde har et naturligt vagtinstinkt og derfor vogter hjemmet og signalerer, hvis der er ubudne gæster. Dét forbedrer mange hundeejeres nattesøvn.


8. Du nedsætter risikoen for at udvikle allergier

En amerikansk undersøgelse har vist, at man udvikler bakterier, som beskytter mod allergener og infektioner, når man lever under samme tag som en hund.


9. Du får mere social kontakt

På de mange gåture møder du andre hundeejere samt folk, som gerne vil hilse på hunden eller komplimentere den. Det gør din sociale kontaktflade større.


10. Du kommer tættere på naturen

Den sidste grund til at have hund tager igen udgangspunkt i de gåture, en hund kræver. Disse ture gør nemlig, at du får frisk luft og fine naturoplevelser – hele året rundt.


Har du været eller er du allerede hundeejer, kan du sikkert nikke genkendende til disse 10 gode grunde. Måske kan du endda komme på endnu flere grunde? Du kan også se denne illustration, der viser hele 16 fordele ved at have hund. Der er altså ingen tvivl om, at de fleste af os mennesker har gavn af at have en 4-benet bedste ven.

Hvis du gerne vil gøre noget godt for din hund, når den nu gør så meget for dig, kan du se vores store udvalg af kvalitetsprodukter til hunde. Her finder du produkter, der forbedrer din hunds tilværelse, som økologisk foder, lækre godbidder, bløde hundesenge, sjovt legetøj og meget, meget mere.

Det at have et kuld hvalpe. Del 5

By Lene Harvig 28. feb. 2017 No comments


Tiden flyder bare afsted, hvalpene har nu rundet 4 uger og der er rigtig kommet liv i huset. Der leges og udforskes på livet løs.

Hvalpene er stadig lidt for små, og der er stadig lidt for koldt til, at de kan komme med ud. Men derfor kan man godt stå i døren og snuse den store nye verden ind J En lille uge mere, så skulle de gerne kunne komme ud og udforske lidt af haven.

Deres motorik bliver bedre og bedre og de har fået flere ting i hvalpegården til at kravle på og kravle igennem. Nogle af tingene i gården bevæger sig en lille smule og de forskellige ting har forskellig overflade, så hvalpene lærer at gå på forskellige overflader og lærer dermed også at få godt styr på motorikken. Med tiden vil legetøjet blive mere og mere udfordrende, men man skal jo starte et sted.Nu går jeg en del schweiss(blod) spor med mor Alma og ved at et par af hvalpene også kommer til at gå spor. Derfor er træningen allerede begyndt og de har fået lov at snuse til krondyrklov med lidt blod på. Det synes de var rigtig spændende og alle hvalpe viste gode tegn og var meget interesserede i klovene.Tænderne er så småt begyndt at titte frem, men at spise tørpiller er altså stadig for tidligt, så derfor får de stadig OLIVERS Grain Free Puppy opblødt i kærnemælk. De er begyndt at få denne menu 2 gange om dagen, men får stadig masser af mælk fra mor.

Når hvalpene får mad er jeg begyndt at fløjte, så de begynder at forbinde min fløjten med dejlig mad. Når de bliver ældre skal jeg forbinde min fløjten med godbidder og bruge det til at træne indkald. Grunden til at jeg fløjter og ikke kalder, er at det er lettere for de nye ejere at efterligne min fløjten i stedet for min stemme.

Jeg ser jævnligt nogle at hvalpene fra mit første kuld, som i dag er 3,5 år. De reagerer stadig prompte på et fløjt/indkald, da det simpelthen sidder dybt i dem. Så de par fløjt når maden bliver serveret er rigtig godt givet ud.Hilsen Trine, Alma og alle hvalpene

Det at have et kuld hvalpe, del 4

By Lene Harvig 21. feb. 2017 No comments

Lige nu sker der simpelthen så meget med hvalpene – faktisk hver eneste dag. De begynder rigtigt at udvikle deres personlighed.

De er rundet 3 uger i lørdags og bliver stille og roligt mere sikre på benene. Det vil sige at de også er begyndt at finde ud af, hvordan de kommer over kanten i hvalpekassen. De er derfor nu flyttet i en større hvalpegård, som består af hvalpehegn. De kan så også følge med i, hvad der foregår omkring dem. Fx fornemme når støvsugerne kommer forbi.

I ugens løb har de haft besøg at 2 af deres kommende familier. Der blev nusset og pusset til den store guldmedalje og lige pludselig føles 5 ugers yderligere ventetid som rigtig lang tid for de kommende hvalpeejer. De kan næsten ikke vente med at få de små guldklumper hjem.

I fredags var det tid til at prøve kræfter med ”rigtig” mad. I starten var de lidt forsigtige, men da de først havde fået den første mundfuld, så gnaskede de det lystigt i sig. Alle 4 sad lige så pænt og spiste, ikke noget med at vade rundt i maden - nogle rigtige dydsmønstre.Mor Alma sørger for at de små får tørt mulen efter et veloverstået måltid.

Deres mad her består af OLIVERS Chicken Grain Free Puppy blødt op i kærnemælk og blendet til en tynd mos. Her i starten får de det en gang om dagen, resten får de stadig hos mor.

Hilsen Alma og alle hvalpene.

Det at have et kuld hvalpe, del 3

By Lene Harvig 21. feb. 2017 No comments

Den sidste uges tid er der virkelig sket meget i hvalpekassen. Hvalpene er nu blevet 2 uger og de stortrives. Det samme gør mor Alma.

Hvalpene har for første gang fået klippet klør, så de ikke river mor, når de får mad. Alle tog det i stiv arm og det hele blev overvåget af mor Alma. Som mor skal man jo sørge for at tingene går ordentligt for sig.

Hvalpene har også fået øjne, så nu begynder personligheden på hvalpene virkelig at træde frem.

De bliver også mere og mere livlige og de begynder at blive opmærksomme på deres omgivelser. Det er lige før maven letter fra tæppet og de kommer op på alle 4. Det er nok et spørgsmål om dage før de er oppe at gå. De 4 hvalpe er nu heller ikke "bare" 4 hvalpe længere. Stamtavlerne er nemlig blevet bestilt og de har fået navne - RæveSporet´s Clemens, Chili, Coco og Carla.

Mor Alma spiser stadig rigtig meget, da hvalpene jo kræver mere og mere mælk jo større de blive. De har tredoblet deres vægt, så det kræver sit at brødføde dem. Om en lille uge skal de prøve kræfter med "rigtig" mad. Det bliver OLIVERS Puppy foder blødt op i A36.

Det var alt fra mor Alma og hvalpene Clemens, Chili, Coco og Carla for denne uge.