Swipe to the right

Brug naturen

Her i vinterperioden hvor der er pause fra agility, laver jeg en masse andet med mine hunde for at holde dem fit og i god kondi. Udover de lange gåture, en tur i svømmehallen eller en tur med ud at løbe, byder vores natur på en masse sjove udfordringer som ALLE hunde kan have glæde af. Det er selvfølgelig vigtigt at tjekke op på sikkerheden på de ting man sender sin hund op/over/under/rundt om osv. Undersøg om der er skarpe grene der kan stikke, glatte overflader de kan falde ned af, m.m. Er sikkerheden i orden, er der ikke grænser for, hvad du kan give din hund af udfordringer på en gåtur.

Herunder vil jeg komme med et par eksempler på, hvordan naturen hjælper mig og mine hunde med at holde formen. Billederne er fra Sverige, så derfor ser naturen måske lidt anderledes ud end i DK, men tingene er de samme.

OP
Jeg sender mine hunde OP på en masse ting. Træstubbe, sten, brændestabler, osv. Dette for at styrke deres muskulatur, balance og for at udfordre deres selvtillid. Start altid i det små og husk at beløn for en ønsket adfærd. Ros og belønning er det vigtigste i al hundetræning! Får du givet din hund en lidt for svær opgave som den ikke kan løse, så giv den en lettere opgave med det samme, som du kan belønne for. På denne måde, opretholder du den positive forstærkning, og din hund bliver langsomt mere sikker på opgaven. Herefter kan sværhedsgraden øges.

Vi har efterhånden lavet OP opgaven så mange gange, at hvis jeg siger ”Ronja, OP OP”, kigger hun selv rundt i naturen efter et sted hun kan hoppe op, og udfører herefter sin opgave. Der er ingen tvivl om, at det er noget, hun virkelig holder af. Hvis jeg har lavet dette for mange gange på en gåtur, er det lige før hun slet ikke kan stoppe med at hoppe op på ting, og derfor har jeg en FÆRDIG kommando, der betyder, at nu er vi færdige - og fortsætter gåturen.


´
Start i det små – Sigurd står her på en lille sten – og Ronja viser hvor dygtig hun er til selvstændig at udfører sin ”OP” opgave

OP kan også betyde balance. Fx på et stengærde, en væltet træstamme eller på større stabler af træstammer. Her er det især vigtigt at tjekke op på sikkerheden først. Underlaget må ikke være så glat, at hunden risikerer at falde ned. Denne øvelse er også god for hundens balance, muskulatur samt selvtillid.Ronja balancerer på et stengærde, samt hele flokken poserer for fotografenI Sverige er der mos på mange af de store sten. Derfor har Piil, Sigurd og Ronja ingen problemer med at få fodfæste og kan komme op på selv de helt store


RUNDT
Jeg sender mine hunde rundt om både træer og store græs-tuer. Dette bruger jeg bl.a. for at træne nogle vendinger med henblik på min agility og for at opretholde ”fremad” kommandoen. Start altid tæt ved det træ, du vil sende din hund rundt om og beløn med det samme, når den har udført opgaven. Øg langsomt afstanden så du til sidst kan sende din hund fremad og rundt om træer på flere meters afstand.


Her sendes Piil først tæt om et træ, dernæst Ronja fra flere meter og sidst Piil rundt om en græs-tue

OVER
Lad også gerne din hund springe over væltede træer.

Start med lave højder og vær sikker på, din hund kan spring den højde du viser den. Jeg lader aldrig mine hunde springe særlig højt i naturen. Det vigtigste er, at lave en opgave I kan hygge jer med sammen, end at hunden kommer til skade ved fx at skulle springe meget højt.

RIGTIG GOD FORNØJELSE :)

Her i vinterpausen er det selvfølgelig ligeså vigtigt for mig, at mine hunde er på toppen, og derfor bliver de to agility hunde fodret med OLIVERS Adult Fish Grain Free, med et tilskud af OLIVERS Omega 3 boost og InNordic Strong Joint. Gårdhunden Sigurd får OLIVERS senior foder – han har efterhånden rundet de 9 år. Også han får tilskuds produkterne.

Artiklen er skrevet af hundetræner Louise Lau.Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS