Swipe to the right

Breton

Breton

En formidabel allroundjagthund er formentligt det bedste bud, hvis man blot skulle beskrive bretonen med ét ord. Denne skønne race fortjener dog helt klart en mere detaljeret beskrivelse, for den har mange flere positive egenskaber.

Bretonen stammer oprindeligt fra Bretagne i Frankrig med forfædre helt tilbage i det 17. århundrede. Stadig den dag i dag er bretonen den hyppigst forekommende jagthunderace i Frankrig. Der er tale om en intelligent, særdeles aktiv, udholdende og hårdt arbejdende hund, således de fleste bretoner stadig i dag bruges til jagt. Hunden tilpasser sig ethvert miljø, den er omgængelig, med et intelligent og opmærksomt udtryk og er mentalt i balance. En alsidig jagthund, egnet til alle slags vildt og alt terræn, og dens jagtegenskaber er tidligt udviklet. Den udmærker sig ved sit søg, sin bevægelse og lugtesans, sin spontane og vedholdende stand, sin apportering og sine gode anlæg for træning.

Den er harmonisk, handy og atletisk af bygning, med en solid knoglestruktur uden at være tung. Helheden er kompakt og tætbygget, men fortsat elegant uden at være grov. Hunden er livfuld, med et levende blik og intelligent udtryk. Denne middelstore hund har en skulderhøjde på ca. 47-51 cm og en gennemsnitsvægt på ca. 16-19 kg. Pelsen på kroppen skal være fin, men ikke silkeagtig og er forholdsvis nem at holde. Farven kan variere fra hvid/orange, hvid/kastaniebrun, hvid/sort, tricolour og skimlet. Ensfarvet pels er ikke tilladt. Bretonen kan fødes haleløs eller med ganske kort hale. De er én af de 5 hunderacer, hvor det er tilladt at halekupere stambogsførte hvalpe. Hvis halen er kuperet, er ideallængden 3 til 6 cm. Øvrige fysiske karakteristika er eksempelvis, at skallen er længere end næsepartiet i forholdet 3 til 2, og ørerne er højt ansatte, trekantede, ret brede, men korte beklædt med et bølget hårlag, især på deres øverste del.

Bretonen er meget let at føre, intelligent, godmodig, nogle gange nærmest følsom, og har behov for kærlighed. Den arbejdsglade hund kræver megen motion og aktivering. Bretonen er ydermere en god familiehund, som generelt er glad for børn og lidt gøende. De kan være reserverede over for fremmede, men er sjældent aggressive. 

Ifølge Dansk Hunderegister er der pr. april 2010 registreret 3761 bretoner. 

Julia Madsen 1. jun. 2016 at 19.53
Det er jo lige min Molly der bliver beskrevet. Hun er 3/4 Labrador og 1/4 Breton, men hendes væsen er helt klart som ovenstående! Hun bliver ikke brugt til jagt, men en and kan man da godt i ny og næ have lyst at jage ;-) Hun elsker at få lov at løbe - har aldrig set en hund løbe så stærkt! Vil gerne gøre alting så godt, meget følsom og fantastisk til børn. Der er kun én skidt ting ved Breton - når hun bliver overlykkelig, skal der lige løbes en sejrsrunde i haven - og da hun ikke tager farten af i hjørnerne, bliver plænen simpelthen pløjet op. Ellers er hun rolig indedørs, og siger kun vov når der bliver banket på døren.
Da hun var 1,5 år var jeg bange for, vi havde fået en for aktiv hund - men nu er hun 3.. og bare fantastisk :-D Så i starten er der meget arbejde ved denne race, men det er det hele værd - har det mest fantastiske sind!

Andre artikler i kategorien Hund

Guide: Sådan bør du introducere din hund for baby

Gæsteindlæg af folkene fra Babyhelp.dkHvis ikke man tager sine forholdsregler, kan det være en udfordring at få baby til at forlige sig med hjemmets hund og hjemmets hund til at forlige sig med baby. Heldigvis er det muligt at søsætte en ...

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS