Swipe to the right

Brasiliansk Korthår

Brasiliansk Korthår

Brasiliansk korthår, der også kaldes Pelo Curto Brasileiro, er den første race fra Brasilien, der har opnået international anerkendelse.

Det er en mellemstor yderst adræt kat med en kort tæt pels. Den findes i en bred vifte farver og mønstre. Den er længere end den er høj og ikke nær så slank som f.eks. siameseren. Øjnene er meget udtryksfulde og afstanden mellem øjnene skal være præcis samme størrelse som øjet.

Brasiliansk korthårs oprindelse kan spores tilbage til gaderne i Brasilien og opdrættet startede som et eksperiment, men er nu en anerkendt race, selvom den er forholdsvis ny og der ikke findes så mange opdrættere. De fleste findes i USA.

Temperamentsmæssigt er brasiliansk korthår en meget kærlig og aktiv kat, som knytter sig til alle i husholdningen. Den kræver meget opmærksomhed og kærlighed, og får den ikke det, kan den blive meget irritabel og fornærmet. I den grad at den kan finde på at finde en ny og mere opmærksom ejer.

Andre artikler i kategorien Raceportræt

Norsk Skovkat

Den Norske Skovkat:En norsk skovkat er en glimrende kat til familier med børn. Den knytter sig gerne til én bestemt person i familien, og især hunkatten har brug for denne ”udvalgte”, når hun står foran en fødsel.Hun ”kalder” simp...

Tonkineser

Tonkineser er en såkaldt hybridrace, en krydsning mellem en siameser og en burmeser, der stammer fra Canada og ikke som man kunne tro fra Tonkin regionen i Indokina.Tonkineseren er en middelstor muskuløs kat med ovale poter og kileformet hove...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS