Swipe to the right

Brasiliansk Korthår

Brasiliansk Korthår

Brasiliansk korthår, der også kaldes Pelo Curto Brasileiro, er den første race fra Brasilien, der har opnået international anerkendelse.

Det er en mellemstor yderst adræt kat med en kort tæt pels. Den findes i en bred vifte farver og mønstre. Den er længere end den er høj og ikke nær så slank som f.eks. siameseren. Øjnene er meget udtryksfulde og afstanden mellem øjnene skal være præcis samme størrelse som øjet.

Brasiliansk korthårs oprindelse kan spores tilbage til gaderne i Brasilien og opdrættet startede som et eksperiment, men er nu en anerkendt race, selvom den er forholdsvis ny og der ikke findes så mange opdrættere. De fleste findes i USA.

Temperamentsmæssigt er brasiliansk korthår en meget kærlig og aktiv kat, som knytter sig til alle i husholdningen. Den kræver meget opmærksomhed og kærlighed, og får den ikke det, kan den blive meget irritabel og fornærmet. I den grad at den kan finde på at finde en ny og mere opmærksom ejer.

Andre artikler i kategorien Kat

Overvægt og vægttab hos katte

Et kilo til eller fra betyder måske ikke alverdens for os mennesker, når vi står på badevægten. Men for katte kan det have en stor indflydelse på helbredet. Fordi katte bare vejer mindre end mennesker, bør man holde øje med næsten hver...

Kattekillinger og ernæring - sådan bærer du dig ad

Der er meget få ting, der slår følelsen af en lille kattekilling i hånden. Men før du tager din nye hårbold med hjem, bør du sætte sig ind i spørgsmål som; Hvad spiser kattekillinger? Hvilken kattemad er bedst? Heldigvis for dig, har ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS