Swipe to the right

Bengaler

Bengaler

Bengaler ligner en lille leopard, hvilket ikke er så underligt, da den har en vild kat som forfader. Det var en lille leopardkat med det latinske navn Felis Bengalis. I Danmark er der i dag næsten udelukkende bengalkatte, som er mere end fire generationer fra indkrydsning med den asiatiske leopardkat.

Bengalen hører til korthårskattene og er fra medium til stor, slank og meget muskuløs. Bengalens pels er kort, meget tyk og tæt. Desuden er den ualmindelig blød og lækker at røre ved. Holder man en bengaler op mod lyset, ser det ud som om, den er drysset med guldstøv. Dette fænomen skyldes, at hvert enkelt hår er gennemsigtigt.

Pelsens bundfarve kan variere fra gyldent, orange, rustfarvet og brunt til sandfarvet og elfenbensfarvet. Pelsen kan have to mønstre: Pletter og "marble".  På en plettet bengaler varierer pletternes farve fra kakaobrunt eller rustfarvet til gråsort eller sort. På en "marble" dannes pelsens mønster ved en kombination  af leopardkattens rosetter og tamkattens klassiske tabby-mønster. Dette giver et marmorlignende mønster, hvor farverne slynger sig sammen.

Bengalen har et godt temperament trods sine vilde aner. Den kræver megen plads. Det er en dominerende, energisk og nysgerrig kat, der er meget aktiv og social. Det er ikke en kat, man skal anskaffe sig, hvis man blot ønsker en smuk og dekorativ pyntegenstand i sofaen. Bengaleren kræver action i sine vågne timer, og egner sig derfor bedst til en familie, der vil deltage aktivt i samværet med denne smukke kat. 

Andre artikler i kategorien Raceportræt

Norsk Skovkat

Den Norske Skovkat:En norsk skovkat er en glimrende kat til familier med børn. Den knytter sig gerne til én bestemt person i familien, og især hunkatten har brug for denne ”udvalgte”, når hun står foran en fødsel.Hun ”kalder” simp...

Tonkineser

Tonkineser er en såkaldt hybridrace, en krydsning mellem en siameser og en burmeser, der stammer fra Canada og ikke som man kunne tro fra Tonkin regionen i Indokina.Tonkineseren er en middelstor muskuløs kat med ovale poter og kileformet hove...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS