Swipe to the right

Bearded collie

Bearded collie

Bearded collien hører til de ældste hyrdehunderacer i England, hvor racens forfædre havde til opgave at drive får og kvæg i det skotske højland. Efter 2. Verdenskrig var racen ved at uddø, men takket være en engageret avl lykkes det med tiden ligefrem at gøre bearded collien til en modehund. 

Bearded collien har ganske enkelt et fortryllende væsen: Den er glad, venlig, aktiv, selvsikker, legesyg og er en ideel familiehund. Den har brug for en konsekvent, men positiv opdragelse lige fra hvalpealderen. Den elsker udfordringer og opgaver, som den løser til stor glæde for sig selv og sine mennesker. En bearded collie er familiehund med stort F og forventer således at deltage i alle sine menneskers gøremål. Den er underholdende og elsker at lave kunstner. Den er i forbindelse hermed også ideel til agility og øvrige fysiske aktiviteter. 

Af sind er en bearded collie mild og blid uden nogen former for aggressivitet eller nervøse tendenser, og den er meget glad for børn. Det er vigtigt, at den arbejdsglade hund får nogle opgaver at løse hver dag, ellers kan den i så fald finde på at lave unoder. Dens intelligens er på højde med border colliens, men en bearded collie er mere legesyg og opfindsom end sin border-fætter, og det gør, at borderen tit er mere sikker og præcis i sit arbejde. 

Pelsen er dobbelt med en blød, ulden og tætliggende underuld. Dækpelsen er lang, lige, grov, kraftig og strid uden at være uldagtig eller krøllet. Pelsen må ikke på nogen måde trimmes, men skal danne en naturlig kropslinje. Fra kinder, underlæbe og hage øges pelsens længde ned mod brystet og danner det karakteristiske skæg (på engelsk ”beard”, dermed racens navn).

Pelsen er forholdsvis nem at holde med et par ugentlige børstninger. 

En bearded collie er som regel en sund, robust og slank hund, der er længere, end den er høj. Når den løber, er den smidig, glidende og ubesværet, og den har en god skridtlængde. Idealhøjden for tæver er mellem 51 og 53 cm, mens hannerne skal være mellem 53 og 56 cm høje. Et opvakt, spørgende udtryk er karakteristisk for racen. 

Ifølge Dansk Hunderegister er der pr. juli 2009 994 bearded collier. 

Andre artikler i kategorien Hund

Guide: Sådan bør du introducere din hund for baby

Gæsteindlæg af folkene fra Babyhelp.dkHvis ikke man tager sine forholdsregler, kan det være en udfordring at få baby til at forlige sig med hjemmets hund og hjemmets hund til at forlige sig med baby. Heldigvis er det muligt at søsætte en ...

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS