Swipe to the right

At rejse med sin bedste ven


Det er dejligt at tage hunden med på ferie, men der er lige et par ting, man skal være opmærksom på, inden man påbegynder rejsen.

Kommercielt eller Ikke-kommercielt formål:
For det første skelnes der mellem om man rejser med et kommercielt eller et ikke-kommercielt formål. Et kommercielt formål er fx hvis din hund skal have et nyt hjem. Rejser du på ferie eller flytter til et andet land, vil der typisk være tale om et ikke-kommercielt formål. Vær dog opmærksom på at hvis du lader din hund rejse med en bekendt, vil der være tale om et kommercielt formål, og så er der visse regler, man skal følge. Husk også at det ikke er alle racer, som man lovligt kan rejse med.

Når du rejser med dit kæledyr, er det fly- eller færgeselskabet, som bestemmer, om du må tage dit kæledyr med på rejsen. Nogle selskaber tillader det andre gør ikke, og det er derfor meget vigtigt, at du undersøger dette, inden du booker din billet.

EU-selskabsdyrspas til hunden
Når du rejser med din hund skal han/hun have et EU-selskabsdyrspas. Passet udstedes af praktiserende dyrlæger og skal indeholde oplysninger om hund og ejer, ID mærkning, vaccinationer (heri rabies) samt eventuelt et foto af hunden. Alle hunde skal have individuelle pas, og hvalpe kan altså ikke stå i deres mors pas.

Du finder din nærmeste dyrlæge på Den Danske Dyrlægeforenings hjemmeside her: https://www.ddd.dk/dyreejere/finddyrlaege/Sider/de...

Særligt om rabies vaccination
Vær opmærksom på at din hund skal være vaccineret mod rabies senest 3 uger inden afrejse. Rejser du med hvalpe, som er under 3 måneder på rejsetidspunktet og ikke er vaccineret mod rabies, da gælder andre regler.

Se OLIVERS store udvalg i transportbure her: http://www.olivers.dk/hund/hundeleget%C3%B8j-udstyr/transportbure

Se også det store udvalg i transportbure, som er godkendt til flyrejsen her: http://www.olivers.dk/hund/hundeleget%C3%B8j-udstyr/transportbure

Du kan læse meget mere om rejser med hund på www.foedevarestyrelsen.dk

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS