Swipe to the right

Angorakat

Angorakat

Angorakatten bliver tit forvekslet med Tyrkisk Angora, men det er to helt forskellige racer.

På det europæiske fastland kaldes den også for Javaneser, netop for at undgå forvekslingen med Tyrkisk Angora, hvorimod i blandt andet Nordamerika og England bliver den kaldt for Orientalsk Langhår (Oriental Longhairs).

Den almindelige Angorakat blev fremavlet i England i 1970'erne og er resultatet af en sealmasket siameser og en sorrel abyssinier.

Angorakatten ligner mere de orientalske racer med smalt ansigt og lange ben. Den har et trekantet, kileformet hoved og grønne øjne. Pelsen er semilang og silkeblød.

Vægten ligger på mellem 2,5 - 5 kilo.Angorakatten er en nysgerrig og udadvendt kat, der tillige er meget livlig. Den vil være med til det hele og egner sig godt som familiekat.

Angorakatten er desværre ikke så udbredt i Danmark.

Andre artikler i kategorien Raceportræt

Norsk Skovkat

Den Norske Skovkat:En norsk skovkat er en glimrende kat til familier med børn. Den knytter sig gerne til én bestemt person i familien, og især hunkatten har brug for denne ”udvalgte”, når hun står foran en fødsel.Hun ”kalder” simp...

Tonkineser

Tonkineser er en såkaldt hybridrace, en krydsning mellem en siameser og en burmeser, der stammer fra Canada og ikke som man kunne tro fra Tonkin regionen i Indokina.Tonkineseren er en middelstor muskuløs kat med ovale poter og kileformet hove...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS