Swipe to the right

Anatolsk hyrdehund

Anatolsk hyrdehund

Med en støt stigende popularitet er anatolske hyrdehunde og lignende racer ikke længere sjældenheder i bybilledet. Som navnet indikerer, har de oprindelse i højlandet Anatolien mellem Tyrkiet og Afghanistan, hvor de fungerede som fårehyrdernes vagthunde. Et til tider hårdt arbejde i al slags vejr, hvor de med flokken skulle vandre lange distancer, har gjort, at racen selv den dag i dag må betegnes som en aktiv, udholdende brugshund.

Racen er bevaret næsten uændret i alle disse år, fordi den lever så isoleret i det barske bjergterræn. Undertiden har hunden været brugt som kamphund, men heldigvis praktiseres dette ikke mere, men dens styrke har gjort, at den har kunne jage rovdyr bort fra fåreflokken. Selvom det er en stor hund, kan den løbe meget stærkt.

Med sit stærke, selvsikre tenderende til dominerende adfærd er dette ikke en begynderrace. Den kræver en konsekvent opdragelse, og i de forkerte hænder kan den udvikle sig uhensigtsmæssigt. De anatolske hyrdehunde har selvsagt også et stort behov for motion og aktivering. Den knytter sig til sin familie, mod hvem den er loyal og hengiven. Den kan trives med større børn. Overfor fremmede er den mistroisk, helst uden at være aggressiv. Racen er god som vagthund, da den er årvågen og vagtsom af natur. Den er stabil, uafhængig, intelligent og har let ved at lære. 

Udseendemæssigt er der tale om en høj og kraftfuldt bygget hund med et bredt, kraftigt hoved og en tæt, dobbelt pels. Pelsen kan enten være kort eller halvlang. Pelsen er længere og tykkere pa hals, skuldre samt lår, og vinterpelsen er generelt længere end sommerpelsen. Alle farver accepteres. Hannerne har en skulderhøjde på 74 -8 1 cm og vægt på 50-65 kg; hunnerne derimod henholdsvis 71 - 79 cm og 40 - 55 kg.

Ifølge Dansk Hunderegister er der i midten af juli 2009 registreret 28 Anatolske hyrdehunde.

Andre artikler i kategorien Raceportræt

Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrieren stammer oprindeligt fra England, hvor racen i 1800-tallet opstod som følge af præsten John ”Jack” Russells avlsindsats. Jack Russell var en aktiv jæger men ønskede en hund, der kunne følge hans Fox Hounds, og som...

​Raceportræt – Coton de Tulear - Bomuldshunden

Raceinfo Racen Coton de Tulear bedre kendt under navnet bomuldshund er en aldeles populær race. Udover racens lille størrelse og blide temperament, er der særligt en ting som forstærker racens popularitet, nemlig dens pels. Pelsen minder i...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS