Swipe to the right

Alt du bør vide om hunde i løbetid

Alt du bør vide om hunde i løbetid

Når din tæve kommer i løbetid, kan en række af spørgsmål melde sig, og det kan være svært at vide, hvordan man præcis skal bære sig ad. For hvor længe er en hund i løbetid? og hvornår starter din hunds løbetid? Vi vil i dette blogindlæg forsøge at komme rundt om de mest stillede spørgsmål omkring hunde og løbetid.


Hvad er løbetid?

hund-i-loebetid

Når en tæve går i løbetid, indikerer det, at hun er klar til at blive gravid. Løbetiden strækker sig over tre uger, hvor tæven er klar til at parre sig, hvis man ønsker hvalpe. Når løbetiden påbegyndes hos tæven, begynder hundens blødninger også. Cirka 10 dage efter, at blødning er stoppet, vil tæven kunne blive gravid. Hvis du vil vide helt præcist, hvornår din hund har ægløsning, foreslås det, at du får taget en blodprøve hos dyrlægen, der vil kunne sige, akkurat hvornår tæven har størst mulighed for at blive gravid. Efter din hund har født, vil der gå op til tre måneder, før den kommer i løbetid igen.


Hvor længe er en hund i løbetid, og hvornår starter det?

Det varierer fra hund til hund, hvornår den første løbetid indtræffer. Det kan være alt fra hunden er seks måneder gammel, til den er 24 måneder. I gennemsnit er en hund 9 måneder gammel, første gang den kommer i løbetid. Hvornår din hund kommer i løbetid første gang, afhænger desuden af, hvilken race den tilhører. Større racer kommer generelt senere i løbetid end mindre racer. En tæve kommer i gennemsnit i løbetid hver syvende måned, dog igen beroende på hunderacen. Du kan derfor med fordel notere, hvornår første løbetidsperiode fandt sted, så du på den måde kan holde styr på, hvornår den næste indtræffer. Selve løbetidsperioden strækker sig over to-tre uger, efterfulgt af en hvile og “uden for brunst” periode. De to-tre uger hvor din hund er i løbetid, er også her, at du vil opleve, at hunden bløder.

Det er i denne fase, at din tæve vil tiltrække hanhunde og hvis det ikke ønskes, at din hund bliver gravid, er der især her, at du bør være ekstra opmærksom. Hvis du ikke steriliserer din tæve, og samtidig ikke ønsker, at den bliver gravid, kan det være en god idé at investere i hundebleer, for at mindske rodet blødningen ellers kan skabe. Ydermere, bør du holde godt øje med din hund, når I er ude at gå og sørge for, at den ikke kommer i kontakt med hanhunde, da det kan resultere i ufrivillig graviditet. Nogle ejere vælger at holde deres tæve en smule isoleret, når løbetiden finder sted, men så længe du ikke lader din hund gå ubevogtet nogle steder, bør du kunne kontrollere situationen.

Du kan også få foretaget en hormonel sterilisation hver femte måned, som fungerer på din tæve, ligesom p-piller gør på mennesker. Mange vælger at få steriliseret sin hund helt, da man så fuldstændig slipper for alle disse problemer. Det anbefales, at man tager valget, om hvorvidt ens tæve skal steriliseres eller ej tidligt da det, hvis foretaget inden anden løbetid, kan hjælpe til at forebygge kræft hos din hund. I gennemsnit er hunde i løbetid 6-9 år, hvorefter fertiliteten falder, og du vil opleve, at der går længere tidsintervaller mellem løbetiden, eller at den forsvinder fuldkommen.

Olivers hundefoder

Det er et faktum, at alle tæver kommer i løbetid før eller siden. Uanset om du ønsker, at din hund bliver gravid eller ej, bør du på forhånd tage stilling til, hvordan du vil bærer dig ad, når først løbetiden banker på døren.


Andre artikler i kategorien Hund

Guide: Sådan bør du introducere din hund for baby

Gæsteindlæg af folkene fra Babyhelp.dkHvis ikke man tager sine forholdsregler, kan det være en udfordring at få baby til at forlige sig med hjemmets hund og hjemmets hund til at forlige sig med baby. Heldigvis er det muligt at søsætte en ...

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS