Swipe to the right

Aktivering af seniorhunden

Hvordan blev ”man kan ikke lære gamle hunde tricks” nogensinde en talemåde? Alle hunde elsker at blive aktiveret! Selv den gamle hund kan stadig lære nye kunstskaber. Sanserne og bevægelsesapparatet er ikke hvad det har været, men det betyder ikke, at den ældre hund ikke sætter pris på mental og fysisk stimulering i stedet for at ligge og sove hele dagen. En gammel hund bliver let passiv, hvis man som ejer, ikke gør den til en aktiv del af hverdagen. Jo bedre, vi er til at holde vores hunde i gang – både fysisk og mentalt, jo bedre vil deres livskvalitet være.

Motion er vigtigt for den ældre hund

Fysisk aktivitet er vigtigt for alle – det gælder selvfølgelig også den ældre hund. Vi er klar over, at seniorhunden muligvis ikke kan klare den samme type motion som tidligere. Det betyder selvfølgelig ikke, at man skal droppe det – der findes jo alternativer. En rolig gåtur med den ældre hund, kan gøre en hel del. Derudover er svømning også et rigtig godt alternativ/en god tilføjelse til motion af seniorhunden, så man vedligeholder og styrker hundens muskulatur, led, knogler osv.

Søgelege

En super nem måde at stimulere den ældre hund er ved næsearbejde. Man kan gemme godbidder rundt omkring i huset eller haven, lade den søge efter foder på græsplænen, gøre brug af aktiveringslegetøj osv. – mulighederne er uendelige!

Gamle hunde kan også lære nye tricks

Din ældrehund har garanteret styr på alt der hører med til hverdagslydigheden, men det betyder da ikke, at man ikke kan lave andre ting med hunden i hverdagen. Vi anbefaler derfor, at man lærer hunden små nye tricks. At lære noget nyt giver god mental stimulering, og man behøver ikke at bruge mere en 10 minutter på det om dagen. Tricktræningen kan også bruges som super redskab til at træne kropskontrol. Udover, at det er sjovt, så vil din hund også forbedre sin stabilitet, balance og smidighed, og ustabile led bliver styrket.

Læs her, hvad vores ambassadør, Louise Bille, siger om sine seniorhunde:

Piil er en aktiv dame på 9 år. Piil har slidgigt i begge skuldre og er medicineret dagligt, og er desuden opereret i ryggen for Cauda Equina. På trods af dette har hun brug for at blive brugt - både krop og hjerne. Piil er super dygtig til Lydighed og vi træner øvelser i haven flere gange om ugen. Derudover elsker hun tricks, som I kan se på videoen nedenfor.

Sigurd er en magelig ældre herrer på 12 år. Han bruger meget tid på at sove foran brændeovnen og forsøge at stjæle mad ;) På trods af sin alder, går han med på daglige lange ture med resten af flokken - og så elsker han at træne små øvelser og tricks. Det kan også ses på videoen.


Andre artikler i kategorien Hundetræning

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS