Swipe to the right

Abyssiner

Abyssiner

En engelsk soldat bragte en abyssiner med sig hjem til England fra den abessinske krig, og denne kat skulle efter sigende være den første abyssiner bragt til Europa. Den blev anerkendt som racekat i England allerede i 1882.

Abyssineren er en forholdsvis lille kat. Den ligner en miniature-udgave af en puma. Pelsen er kort og tæt med ticking. Pelsens nuancerede farvespil kan bedst sammenlignes med et rådyrs eller en hares pels, dog er farven væsentlig mere intens og glødende. Katten findes i otte godkendte farver, bl.a. vildtfarvet, sort/sølv, sorrel (rød) og blå.

Hovedet er fint kileformet/trekantet med mange spændende ansigtsmarkeringer, som giver den både charme og et meget vilddyr-agtig udseende. Ørerne er mellemstore, øjnene er store, udtryksfulde og mandelformede og omkranset af en mørk kant, som om den bruger eyeliner.

Abyssinerens krop er muskuløs med lange ben og små fine poter samt en lang elegant hale.
Abyssineren har en veludviklet mimik og et kropssprog, der ikke lader nogen tvivl tilbage om, hvad det er den vil. Den knytter sig meget stærkt til sit hjem og sin familie. 

Abyssineren eller aby'en, som den også kaldes, er en meget charmerende kat og bevarer sin legeglæde samt sit høje humør til langt oppe i alderen. Man kan kalde abyssineren for anmasende, for vil den kæle, ja, så kan man godt lægge alt fra sig først som sidst. 

Abyssineren er en meget aktiv og livlig kat, som også "taler" ligesom siameseren.
Ordsprog: At elske en abyssiner er at give den en del af sin sjæl. Uden dette offer får du intet igen, men giver du, får du del i en lyksalighed, som ikke kan beskrives.

Andre artikler i kategorien Raceportræt

Norsk Skovkat

Den Norske Skovkat:En norsk skovkat er en glimrende kat til familier med børn. Den knytter sig gerne til én bestemt person i familien, og især hunkatten har brug for denne ”udvalgte”, når hun står foran en fødsel.Hun ”kalder” simp...

Tonkineser

Tonkineser er en såkaldt hybridrace, en krydsning mellem en siameser og en burmeser, der stammer fra Canada og ikke som man kunne tro fra Tonkin regionen i Indokina.Tonkineseren er en middelstor muskuløs kat med ovale poter og kileformet hove...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS