Swipe to the right

Hvorfor slikker og pudser katten sin pels?

Hvorfor slikker og pudser katten sin pels?

Katte er utrolig renlige dyr, og meget omhyggelige med deres pelspleje. Kattens tunge er ru med små modhager, som fungerer rigtig godt til dette formål.

Pelspleje er en meget vigtig del af en kats liv – en kat vil normalt bruge ca. 1/3 af sine vågne timer til dette formål. Udover at katten holder sin pels ren for støv, skæl, parasitter, mm. er der mange andre gode grunde til, at pelspleje er en vigtig del af kattens dagligdag:

        1.  katten holder sin pels lugtfri
        2.  katten stimulerer hudkirtler, som har et sekret, der holder pelsen vandtæt
        3.  katten vedligeholder sine berøringsfølsomme hår (knurhår), og undgår at de filtrer sammen
        4.  når det er varmt, slikker katten sin pels for at fugte den – det våde fordamper og har en kølende effekt
        5.  når katte soignerer hinanden, udveksler de duftstoffer med andre medlemmer i gruppen
        6.  pelspleje er rart for katten, virker beroligende og hjælper katten med at slappe af

Mange ejere lægger mærke til, at efter de har leget med deres kat eller kælet med deres kat, går katten straks i gang med at soignere sin pels. Derved får katten lagt sin pels på plads igen, hvilket er vigtigt for katten. Noget andet, som er mindst lige så vigtigt for katten, er at få sin egen lugt tilbage i pelsen. Når vi mennesker har haft nærkontakt med katten, har katten nemlig fået noget af vores lugt på sig, som skjuler kattens egen lugt. Ved at slikke sin pels får katten sin egen duft tilbage. Katten foretrækker nemlig sin helt egen personlige og naturlige parfume.

Hvis en kat holder op med at vaske sig, så pelsen ikke længere vedligeholdes, eller hvis katten slikker sig så meget, at hårene på områder af kroppen slikkes helt eller delvis af, er det vigtigt, at man kontakter sin dyrlæge.

 

Andre artikler i kategorien Kat

Kommunikation og forståelse af din hund og kat

Nogle gange kunne alting være nemmere, hvis vi kunne tale med vores kæledyr. På den måde ville vi være bedre til at forstå deres behov, og hurtigere reagere på dem. Når vores kæledyr desværre ikke kan tale med os, så har de i stedet ...

Katten med på biltur (del2 af 2)

Mange voksne katte har negative associationer når det kommer til deres transportbur. Dette er ikke så underligt, da de fleste katte kun er i kontakt med deres transportbur, når der skal ske noget, som de ikke oplever som værende specielt po...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS