Swipe to the right

10 tips til nytårsaften

10 tips til nytårsaften

Hvæsende raketter, buldrende kanonslag, heksehyl og lysglimt, som spreder sig over himlen. Nytåret bliver sandsynligvis igen i år et helt fantastisk festfyrværkeri – set med menneskets øjne. Men for mange hunde er ikke bare nytåret, men også tiden fra starten af december til et stykke ind i januar, et sandt mareridt. 

Hvis din hund er meget bange og angst, så tag en snak med din dyrlæge om angstdæmpende medicin. Men pas på. Nogle beroligende midler sløver hunden fysisk, men ikke psykisk. Hunden bliver derfor mere angst, fordi den samtidig er fysisk svækket. 

Medicin er dog ingen varig løsning. Der skydes efterhånden fyrværkeri af stort set hele året rundt. Og du kan ikke give din hund medicin hver gang. Hvis du vil problemet til livs, anbefaler jeg, at du tager kontakt til en hundepsykolog eller adfærdsbehandlere og starter en egentlig adfærdsbehandling. Arbejdet med at vænne en hund af med dens skudangst dog tager tid. Derfor kan du ikke nå det inden nytåret i år. Men start på behandlingen allerede i begyndelsen af det nye år, så hunden kan blive klar til næste nytår. 

Alle hundeejere bør tage forholdsregler i forbindelse med nytåret. Her er en række tips til, hvordan du får din hund så skånsom som muligt gennem nytåret og skyderiet før og efter selve nytårsaften.

Før nytårsaften:  

- Hold ekstra øje med hunden på gåturene - et uventet brag kan få den til at løbe væk i panik. Også den mest nervefaste hund skal der holdes øje med. Hvert år kommer mange hunde til skade, fordi de apporterer tændt fyrværkeri.  

- Sørg for, at hunden får masser af motion og mange ’hjerneopgaver’, så den er fysisk og psykisk træt.   Træk gardinerne for om aftnen. Mange hunde bliver også bange for lysglimtene fra raketterne.  

- Hav tv eller radio kørende – det tager en del af lydene uden for.  

- Trøst ALDRIG hunden, hvis den bliver bange eller utryg. Forhold dig neutral, kast noget foder ud på gulvet eller lav nogle øvelser, som hunden er glad for og god til.  

- Tag ikke hunden med ud for at vise den, at fyrværkeri ikke er farligt. Hunden forstår det ikke. 

Nytårsaften:  

- Giv hunden den sidste luftetur forholdsvis tidligt på eftermiddagen – mængden af fyrværkeri stiger jo senere det bliver.  

- Lad ikke hunden være uden opsyn hverken ude eller inde.  

- Beskæftig hunden med et lækkert kødben.  

- Går din hund i chok, kontakt dyrlægen med det samme – chok er en livstruende tilstand.  

- Overvej at tage hunden og nogle venner med ud i et sommerhus. 

 

 

 

 

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS