Swipe to the right

Få 10 gode grunde til at være hundeejer her!

Foto: ShutterstockHunde bliver ofte kaldt menneskets bedste ven, og det er bestemt ikke uden grund. Det anslås da også, at ca. en halv million danske husstande holder hund. Men hvorfor er det egentlig, at hunden er blevet det mest populære kæledyr? Det forsøger vi at svare på her, hvor vi har samlet 10 gode grunde til at være hundeejer.


1. Du er aldrig ensom

Med en hund ved din side er du aldrig helt alene. Den er en trofast følgesvend, som gør, at du altid er i godt selskab. Faktisk mener man, at ældre med hund lever længere end ældre uden hund, fordi de netop ikke føler sig så ensomme.


2. Du er oftere i godt humør

En undersøgelse viser, at folk med hund griner mere i løbet af en dag, end folk der ikke har hund. Det skyldes hundens glade væsen og sjove manøvrer, som næsten altid kan bringe et smil frem hos dens ejer.


3. Du dyrker mere motion

En hund skal luftes dagligt, og det betyder masser af gåture og dermed også god motion. Har du en hund, er der altså garanti for, at du kommer ud og rører dig dagligt.


4. Du får et højere selvværd

En undersøgelse har vist sammenhæng mellem at være hundeejer og at have et højt selvværd. Det tyder på, at din hund giver dig et højere selvværd, formentlig fordi man føler sig mere værd, når man betyder noget for andre – i dette tilfælde for ens hund.


5. Du bliver mindre stresset

Når du aer eller klapper en hund, bliver udskillelsen af kortisol i din krop nedsat. Kortisol er et stresshormon, så det vil sige, at samværet med din hund virker beroligende og afstressende.


6. Du er mindre udsat for livstilsrelaterede sygdomme

Mange danskere rammes hvert år af livsstilsrelaterede sygdomme. En måde at forebygge dette på er ved hjælp af motion, og netop hyppig motion er en af de garanterede fordele ved at have hund.


7. Du sover bedre om natten

De fleste hundeejere oplever en øget følelse af tryghed, fordi hunde har et naturligt vagtinstinkt og derfor vogter hjemmet og signalerer, hvis der er ubudne gæster. Dét forbedrer mange hundeejeres nattesøvn.


8. Du nedsætter risikoen for at udvikle allergier

En amerikansk undersøgelse har vist, at man udvikler bakterier, som beskytter mod allergener og infektioner, når man lever under samme tag som en hund.


9. Du får mere social kontakt

På de mange gåture møder du andre hundeejere samt folk, som gerne vil hilse på hunden eller komplimentere den. Det gør din sociale kontaktflade større.


10. Du kommer tættere på naturen

Den sidste grund til at have hund tager igen udgangspunkt i de gåture, en hund kræver. Disse ture gør nemlig, at du får frisk luft og fine naturoplevelser – hele året rundt.


Har du været eller er du allerede hundeejer, kan du sikkert nikke genkendende til disse 10 gode grunde. Måske kan du endda komme på endnu flere grunde? Du kan også se denne illustration, der viser hele 16 fordele ved at have hund. Der er altså ingen tvivl om, at de fleste af os mennesker har gavn af at have en 4-benet bedste ven.

Hvis du gerne vil gøre noget godt for din hund, når den nu gør så meget for dig, kan du se vores store udvalg af kvalitetsprodukter til hunde. Her finder du produkter, der forbedrer din hunds tilværelse, som økologisk foder, lækre godbidder, bløde hundesenge, sjovt legetøj og meget, meget mere.

Andre artikler i kategorien Tips

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Derfor fælder din hund meget

Når ens hund fælder meget, betyder det som regel også mere oprydning til dig, som du måske helst ville være foruden. Det kan for mange være en belastning og rengøringen kan virke endeløs. Der findes dog heldigvis en række af tiltag, so...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS