Din indkøbskurv er tom.

Swipe to the right

Tips & Guides

RSS-feed

Raceportræt Golden Retriever

By Lene Harvig 13 days ago 374 Views No comments

Golden Retrieveren har igennem en lang årrække været en af de mest populære hunderacer i Danmark – og hvis man nogensinde har haft fornøjelsen af at stifte bekendtskab med racen, så kan man godt forstå hvorfor! Racen er karakteriseret ved sin imødekommenhed, tolerance og venlige sind.

​Kemikaliefri beskyttelse mod lopper og flåter

By Lene Harvig 1 month ago 887 Views No comments

Når loppe- og flåtsæsonen for alvor begynder, reklameres der i stor stil for de velkendte pipetter og tabletter i kampen mod de ubudne gæster. Disse produkter er ganske effektive, men det er ikke alle dyr, som disse produkter egner sig til - herunder små hvalpe eller killinger under 8 uger. Dette skyldes indholdet af kemikalier i form af insekticider og pesticider. Her er det dog vigtigt at understrege, at når den angivne dosis og indlægssedlen følges, er produkterne udelukkende skadelige for lopper og flåter og altså ikke for vores hunde og katte. Men ønsker man derimod andre alternativer til de velkendte kommercielle produkter, er der heldigvis råd for det. I dette blogindlæg kigger vi nærmere på nogle af de alternative kemikaliefrie produkter, der findes på markedet i kampen mod lopper og flåter. Fælles for alle produkter er, at de er miljøvenlige og lette at anvende.


Alternative produkter til bekæmpelse af lopper og flåter

Der er udviklet et utal af produkter til bekæmpelse af de uønskede gæster, også hvad angår alternative produkter. I dette indlæg jeg har valgt tre slags alternative produkter, som alle findes i OLIVERS sortiment. Det drejer sig om et produkt, der sættes fast i halsbåndet, en olie til pelsen og et fodersupplement. Fælles for alle produkter er, at de fri for kemikalier og insekterne kan derved ikke udvikle resistens.

KW Kryb Væk


Her er der tale om en olie, som sprayes over hele pelsen på enten hund eller kat. Olien vil danne en hinde, som forhindrer iltoptagelse hos lopper og flåter. Selvom lopper og flåters iltoptagelse er ganske anderledes end hos os mennesker, så er den stadig livsnødvendig for dem og de vil derfor dø efter kort tid, idet de forhindres ilt.

Sådan anvendes produktet

”KW Kryb Væk” er en olie, som vil lægge sig i pelsen. Derfor kræver produktet en hyppigere anvendelse sammenlignet med de kommercielle produkter. Når det er sagt, er det ganske let at anvende produktet. Først fordeles olien med den tilhørende spray over hele pelsen, hvorefter den gnides godt ind i pelsen. Pelsen bør være helt tør inden produktet fordeles, så man på den måde sikrer, at olien fordeles jævnt over det hele. Som med alle andre produkter varierer mængden alt efter dyrets størrelse. For eksempel bør man forvente ca. 25 ml til hund på 25 kg. Er der tale om en større eller mindre vægt, justeres produktet selvfølgelig derefter.

Til forskel fra andre produkter på markedet, skal ”KW Kryb Væk” doseres væsentligt oftere og behandlingen anbefales gentaget en gang ugentligt for at opretholde den forebyggende effekt. Ligeledes vil produktet blive vasket ud af pelsen ved hyppige bade og effekten vil derved mindskes. Når det er sagt, så tager en behandling ganske kort tid og bidrager samtidig til en blank pels. Produktet er lugtfrit og optages efter en halv til en hel time, så der er ingen grund til bekymring for olie i sofaen, hvis hunden eller katten er så heldig at måtte opholde sig der. Produktet kan desuden anvendes uanset alder!


OLIVERS Garlic Powder

”OLIVERS Garlic Powder” er et 100% naturprodukt og indeholder udelukkende hvidløg. Produktet er forarbejdet som granulat og er derfor let at tildele i foderet. Til trods for at der ikke er videnskabelig bevis for produktets virkning, er det hyppigt brugt blandt hundeejere. Det er vigtigt at understrege, at produktet udelukkende bør bruges til hunde og ikke egner sig til katte.

Sådan anvendes produktet

På emballagen af produktet er angivet en daglig dosis, som er bestemt efter hundens vægt. Det er vigtigt at overholde denne dosis, da hvidløg i store mængder kan være skadeligt for hunde. Hvidløgsgranulatet indeholder svovlholdige forbindelser, som er med til at give den karakteristiske lugt, som hvidløg har. Det er denne lugt, som menes at forhindre de uønskede gæster hos hunden. En klar fordel ved produktet er, at det er let at tildele og for nogle hunde vil de spise det med velbehag, mens andre helst er fri for den markante smag. Selvom produktet består af granulat, vil det stadig have en svag lugt af hvidløg.

Tickless Pet

”Tickless Pet” er en lille enhed som placeres i dyrets halsbånd og kan anvendes af både hunde og katte i alle alder. Enheden afgiver ultralyde med en frekvens på 40 KHz, som ligger uden for det spektrum som mennesker og dyr kan opfange med hørelsen (25-30 KHz). Lopper og flåter navigerer anderledes end os mennesker og reagerer på varmeændringer og lydbølgefrekvenser. Frekvensen fra Tickless Pet forhindrer deres optimale evne til at bide sig fast i huden på dyret.

Sådan anvendes produktet

Produktet sættes fast i halsbåndet på dyret, hvorfra det afgiver en frekvens på 40 KHz, som dækker i en rækkevide på 1,5 meter. På den måde er hele dyret dækket ind af disse ultralyde. Tickless egner sig ikke til en tur på stranden, da man ikke kan være sikker på produktets effekt, hvis det har været udsat for vand. Anvendes der jakker og dækkener i de kolde tider, er det vigtigt ikke at dække ”Tickless” til, da den derved ingen effekt vil have. Lydbølgerne vil nemlig blive væsentligt reduceret under en sådan beklædning. Produktet virker i op til 12 måneder og skal derefter udskiftes med et nyt. Alt i alt er det et ganske let anvendeligt produkt og man behøver ikke tænke meget over gentagne behandlinger, da der opnås effekt efter 24 timer.

KW Tic-Clip

”Tic-Clip” minder i høj grad om ”Tickless Pet”, som også fastgøres i halsbåndet. I modsætning til Tickless Pet virker Tic-Clip ved at udsende et magnetfelt, der omkranser dyret. Det lyder måske en anelse abstrakt, men det er vigtigt at huske på, at lopper og flåter navigerer langt anderledes end os mennesker. Deres forben er i stand til at opfange bittesmå vibrationer og netop disse forstyrres ved magnetfeltet, som dannes af Tic–Clip. Produktet er derfor uafhængigt er dyrets størrelse og pels og kræver ingen umiddelbare forbehold før brug. Produktet har en forventet levetid på op til 2 år og påvirker hverken os mennesker eller dyr.

Sådan anvendes produktet

I pakken medfølger selve Tic-Clip, men også to ringe, som alle sættes fast i halsbåndet i forlængelse af hinanden. Efter 5 dage er der opnået fuld beskyttelse. For at sikre en optimal effekt af produktet skal det rengøres i rindende vand hver 14. dag, hvorefter det igen fastspændes på dyret. Magnetfeltet har som nævnt ingen skadelig effekt og kan derfor sagtens anvendes af hvalpe og killinger, da ingen kemikalier er involveret.


Take home massage

Fælles for alle nævnte produkter er, at de er 100% fri for kemikalier og dermed ganske miljøvenlige. Det er dog vigtigt at søge dyrlæge, hvis der er tale om en svær grad af angreb fra lopper og flåter. Derudover er det vigtigt at huske på, at en stor del af lopper og flåter lever i det omkringliggende miljø, både i hjem og have, og man derfor altid bør gøre hyppigt rent og lufte ud for at undgå dem så vidt som muligt.

Det kan være nødvendigt at behandle med kommercielle produkter under et loppeangreb for at komme problemet helt til livs. Herefter kan man fortsætte med de alternative produkter, som forebyggelse mod de uønskede gæster. Læs altid indlægssedlen, uanset hvilket produkt du vælger at benytte dig af.

//Nina Mieritz
Stud. cand. scient. animal science

​Lopper og flåter hos hund og kat

By Lene Harvig 1 month ago 390 Views No comments

Loppe- og flåtsæsonen er over os og bare tanken om de ubudne gæster, giver myrekryb hos de fleste. Når temperaturen stiger efter en kold vinter og foråret så småt tager fat, så begynder loppe-og flåtsæsonen for alvor. Lopper og flåter er parasitter (ektoparasitter), som lever uden på huden af vores hunde og katte. Her nyder de godt af dyrenes blod og når de bider sig fast i huden, kan det give anledning til kløe. Som de fleste ved, lever parasitterne også andre steder end på vores dyr, f.eks. i buske og steder med højt græs. Men vidste du, at et af deres foretrukne steder ligeledes er i vores tæpper, gulvsprækker, sofaer og senge? Derfor er det en fordel at behandle din hund og kat mod uønskede gæster, som lopper og flåter. Lige så vigtigt er det dog at forebygge disse angreb. Det kan være en jungle at finde rundt i alle de muligheder, som findes på markedet. Både hvad angår de kommercielle og mere alternative produkter. I dette blogindlæg får du et samlet overblik over de mest populære loppe- og flåtmidler på markedet.

Hvordan finder jeg det rigtige loppe- og flåtmiddel til mit kæledyr?

Der findes et hav af forskellige produkter til at behandle samt forebygge mod lopper og flåter. Produkterne varierer især i virketid og ikke mindst i måden, de anvendes på. Når der tales om kommercielle produkter, findes der to typer; tabletter og ”spot-on” midler. Spot-on midlerne dækker de velkendte pipetter samt sprays, som dryppes eller sprayes henover nakke og ryg på hunde og katte. Uanset om man benytter tabletter eller pipetter i kampen mod flåter og lopper, er det vigtigt at vælge et produkt, der egner sig specifikt til hund eller kat. Sørg derfor altid for at undersøge om produktet henvender sig til hund eller kat. Dernæst skal man vælge et produkt, som egner sig til dyrets vægtklasse. På pakkerne er angivet et vægtinterval, som dyret bør ligge imellem.


Spot-on midler

Spot-on midler påføres på hundens eller kattens ryg mellem skulderbladene. Det er vigtigt at skille pelsen til side, så huden bliver synlig. Det er nemlig på huden, produktet skal fordeles. Der forekommer et naturligt fedtlag på huden og det er her produktet fordeles. Produktet afgives henover de næste ca. 4 uger, hvorfor man bør gentage behandlingen hver 4. uge. Når produktet er fordelt, vil lopperne, når de kommer i kontakt med huden, dø inden for de første 24 timer. Man skal dog være opmærksom på, at størstedelen af lopperne lever i hundens eller kattens omgivelser og derfor vil der hele tiden være chance for, at nye lopper forsøger at bide sig fast i huden. Det vil dog være uden held og det første tegn på at produktet virker er ved nedsat kløe hos hund og kat. Da produkterne binder sig til hudfedtet, vil hyppige vaske altså kunne nedbringe virkningen af midlet og man bør derfor ikke kombinere behandlingen med bade før og under. Dermed ikke sagt at man under ingen omstændigheder må bade sine dyr, men man bør have i mente, at det nedsætter virkningen af produktet.

Der findes som sagt mange varianter af disse spot-on midler. I princippet kan det lidt sammenlignes med udvalget af smertestillende til os mennesker, som også indeholder forskellige virkestoffer. Effekten er dog mere eller mindre den samme med små variationer. Størstedelen af spot-on midlerne indeholder virkestoffer, der udelukkende dræber de uønskede parasitter. Men der findes også spot-on midler, hvor produkterne ydermere hæmmer udviklingen af æg og larver, som f.eks. Frontline ComboVet.


Her får du en samlet guide over de mest populære spot-on midler i OLIVERS sortiment:

Frontline – varianter findes til både hunde og katte.

 • Frontline ComboVet
  • Indeholder to primære virkestoffer, som dræber lopper inden for 24 timer og flåter inden for 48 timer efter kontakt med produktet. Derudover indeholder produktet methopren, som forhindrer udviklingen af æg, larver og pupper.
  • Behandlingen bør gentages hver 4. uge.
 • Frontline PourOn
  • Dræber lopper inden for 24 timer og flåter inden for 48 timer efter kontakt med produktet.
  • Behandlingen bør gentages hver 4. uge.
 • Frontline Spray
  • Dræber lopper inden for 24 timer og flåter inden for 48 timer efter kontakt med produktet.
  • Behandlingen bør gentages hver 4. uge.


Advantage Vet varianter findes til både hunde og katte

 • Produktet angriber parasitternes nervesystem uden at angribe hunden og kattens nervesystem.
 • Behandlingen bør gentages hver 4. uge.
 • Produktet angriber loppers nervesystem uden at angribe hunden og kattens nervesystem.
 • Behandlingen bør gentages hver 4. uge.


Bayvantic egner sig udelukkende til hunde


Prac-Tic - egner sig udelukkende til hunde

 • Angriber parasitternes nervesystem og dræber inden for 24 timer.
 • Behandlingen bør gentages hver 4. uge.

Al information om påførsel, virkning og effekt er uddybet i produkternes indlægsseddel!


Tyggetabletter

En anden type loppe- og flåtmiddel som også findes på markedet, er tyggetabletter fra Capstar og Program Vet. Som navnet indikerer, gives disse tabletter oralt og der er altså ikke tale om et produkt, som skal fordeles henover nakke og ryg. Tyggetabletter kan enten være langtidsvirkende eller hurtigtvirkende. De langtidsvirkende har en forebyggende effekt, mens de hurtigtvirkende udelukkende har en behandlende effekt.

I OLIVERS sortiment finder du to typer af tyggetabletter, hhv. Program Vet og Capstar.


Capstar - varianter findes til både hunde og katte

 • Angriber udelukkende voksne lopper og dræber disse indenfor 24 timer.
 • Virker inden for 15-30 minutter.
 • INGEN langtidsvirkning, har udelukkende behandlende effekt på igangværende loppeangreb.

Program Vet - varianter findes til både hunde og katte

 • Angriber æg- og larvestadiet hos lopper. Dog har produktet ingen effekt på voksne lopper.
 • Langtidsvirkende! Produktet virker derfor forebyggende mod udvikling af voksne lopper.
 • Behandlingen bør gentages hver 4. uge.

Al information om påførsel, virkning og effekt er uddybet i produkternes indlægsseddel!Gode råd til forebyggelse af ubudne gæster

Da det kun er en lille del af lopper og flåter, som lever på vores kæledyr, er det vigtigt også at bekæmpe og forebygge mod ubudne gæster i resten af hjemmet. Det er derfor en god idé at være flittig med støvsugeren de steder, hvor der er dejligt at være for lopperne og flåterne. Det gælder gulvtæpper, gulvsprækker og møbler. Samtidig er det effektivt at vaske både vores eget sengetøj, men også de tæpper, som hunden eller katten benytter. Her er det vigtigt at vaske ved høje temperaturer. Hvis man har mere end et dyr, bør alle dyr behandles for at mindske udbruddet.

Det er ikke alle dyr eller hjem, som er lige disponeret for ubudne gæster. Derfor kan behandlingen og forebyggelsen variere efter behov. Uanset graden af angreb kan loppe- og flåtbid medføre uønskede sygdomme og infektioner. Derfor er det vigtigt at tage stilling til behandling, når et angreb opdages. Kontakt din dyrlæge, hvis du er i tvivl om opstået sygdom eller infektion grundet loppe- og flåtbid.

På markedet findes også en lang række andre alternativer til forebyggelse mod lopper- og flåter end de nævnte i dette indlæg. Disse er f.eks. KW Tic-Clip og OLIVERS Garlic Powder. De alternative produkter til forebyggelse kan du læse meget mere om i dette blogindlæg.

//Nina Mieritz
Stud. cand. scient. animal science

​Raceportræt – Samojedhund

By Lene Harvig 1 month ago 308 Views No comments

Samojedhunden er én blandt mange spidshunderacer, der kendes på dens snehvide, kraftfulde pels og smilende ansigt. Det er en race, som er ganske hengiven og kærlig overfor sin ejer og ofte meget legesyge. Racen blev oprindeligt avlet til at vogte rensdyr og fungere som slædehunde i Nordrusland. Historien fortæller, at samojedhundene også fik lov til at sove hos deres hundeførere på slædeekspeditioner for at holde dem varme om natten. Hvorvidt det har været med til at gøre samojedhunden til en hengiven race vides ikke, men ingen tvivl om, at racen i dag er yderst kærlig overfor sine ejere. Samojedhunden udgør dog bestemt ingen vagthund, men kan alligevel have tendens til gøen, når der kommer fremmede.

Det at have et kuld hvalpe. Del 9 og sidste afsnit.

By Lene Harvig 2 months ago 499 Views No comments

Ja så kom dagen, hvor de små ikke er så små længere - 8 uger går alt for stærkt.

I søndags flyttede de 2 første hvalpe til deres nye familier. Alle hvalpe har fundet nogle rigtig gode familier. Med sig fik de et tæppe, som duftede af deres søskende, så de havde lidt velkendt med hjemmefra. De fik også en hvalpepakke fra OLIVERS, så der er mad de kender til den første tid.


Inden hvalpene var helt klar til at flytte hjemmefra, skulle de lige være helt klar. Det indebar en tur til familiedyrlægerne i Aars. Her blev det tjekket at alt var som det skulle være. De blev også vaccineret og alle tog det i stiv arm.Når nu man flytter ud til en ny familie, så skal man jo se godt ud - derfor var hvalpene også lige en tur forbi en hundefrisør. Ok de fik ikke lavet det store, men det var rigtig god miljøtræning for dem. For nu når man er en hund der skal trimmes, så er det en god ting at være glad for hundefrisøren. Det blev nusset og pusset til den store guldmedalje. Hvalpene fandt også ud af, at det der med at være oppe på et bord og blive rørt ved og få klippet negle, det var slet ikke så farligt.Nu er der lidt halvtomt i huset og Alma er næsten hvalpefri. De sidste 2 flytter om ganske kort tid og så kan Alma igen begynde at komme med ud til div. stævner og træning, som hun elsker. Det har været rigtig spændende at have hvalpene, men også hårdt arbejde. Alma har også nydt hendes hvalpe og man kan mærke på hende, at det har modnet hende.


Held og lykke i det nye liv, med jeres nye familier Clemens, Chili, Coco og Carla.
/Trine og Alma.

Read More Posted in: Tips

At have et kuld hvalpe. Del 8.

By Lene Harvig 2 months ago 545 Views No comments


Hvalpene har rigtig været ude på oplevelser i denne uge - vejret har været til at de kunne hygge sig udenfor. De har været forskellige steder, så de rigtig kunne blive miljøtrænet. En af turene gik til Bratskov, hvor de var lidt kulturelle og fik prøvet at gå på pigsten. Det var ikke let for de små ben. De har også været med på besøg i et fremmet hjem. Det var noget de kunne bruge. Her var nyt og spændende ”legetøj”, bl.a. en robotstøvsuger.Det går jo kun en lille uge, så begynder de at flytte til deres nye hjem. Derfor har der også været flere praktiske ting, der begynder at skulle ordnes. Der har været en dame fra DKK og ”chippe” hvalpene. Det er jo lovpligtigt, at alle hunde er chippet/øremærket. Alle tog det i stiv arm og ingen sagde en lyd. Samtidig fik jeg papirer på hvalpene til hunderegisteret og deres stamtavler.Det er jo også vigtigt at hvalpene får en god start i deres nye hjem. Der sker jo en masse for en hvalp, når de flytter til deres nye hjem. De skal væk fra mor, væk fra deres vante omgivelser og det hele er nyt. Derfor er det vigtigt, at de får samme foder med, som de plejer at få. Dette er så de ikke oveni den store omvæltning også får ondt i maven. Derfor er der også bestilt hvalpepakker hjem fra OLIVERS, så de får en lille madpakke og lidt godter med.Jeg har også udfordret hvalpene lidt. De har godt af at lære at bruge både hjerne og snude. Derfor er de begyndt at få lidt aktivitetslegetøj med guf. Det er lige sagen og de arbejder på livet løs.//Trine, Alma og alle hvalpene.

Read More Posted in: Tips

Raceportræt – Shih Tzu

By Lene Harvig 2 months ago 489 Views No comments

Racen Shih Tzu stammer fra det gamle Tibet og bliver ofte betegnet som Østens løvehund. Oprindeligt blev racen brugt som tempelhund, der bragte gaver til det kinesiske hof. Allerede tilbage i det gamle Østen var Shih Tzu en majestætisk race og et symbol på elegance. I dag er racen ganske populær og ikke længere forbeholdt adelen.

Min hund har sukkersyge

By Lene Harvig 2 months ago 559 Views No comments


Sukkersyge er en folkekendt sygdom blandt os mennesker, men faktisk er hunde i stand til at udvikle sukkersyge i samme grad som mennesker. Udviklingen og årsagen til sukkersyge (diabetes) hos hunde kan minde forbløffende meget om forløbet hos mennesker. I modsætning til mennesker er det hyppigst diabetes type 1, som ses hos hunde.

Det kan være lidt af en forskrækkelse, når ens hund får konstateret diabetes hos dyrlægen. Heldigvis kan man med den rette diæt og øget motion gøre en stor forskel for sin hund. I dette blogindlæg fokuseres der på symptomerne på sukkersyge og ikke mindst, hvad du som ejer kan gøre for at forebygge og tage aktivt del i behandlingen af sukkersyge. Derudover kigges der lidt nærmere på begrebet insulinresistens.

Hvad er symptomerne på sukkersyge hos hunden?

For at livsnødvendige processer kan finde sted, er optagelsen af glukose livsvigtigt for hunden. Det er hormonet insulin, der er med til at regulere hundens blodsukker og med sukkersyge vil hunden ikke være i stand til at regulere sit blodsukker. Efter endt måltid vil der ske en stigning af næringsstofferne i blodet. Hertil vil der ske en udskillelse af insulin, som giver besked videre til bl.a. muskelcellerne om at gøre klar til optagelsen af glukose. Sagt på en simpel måde så er det altså insulinen, som er med til at fordele næringsstofferne rundt i kroppen efter endt måltid. Ved sukkersyge vil insulinen ikke have den fulde effekt og det vil føre til en øget glukosekoncentration i blodet. Symptomerne du som ejer skal være opmærksom på er følgende:

 • Øget tørst
 • Vandladning udover det sædvanlige
 • Træthed

Hvis du oplever lignende symptomer hos din hund, bør du søge dyrlæge.

Hvordan finder jeg ud af om min hund har sukkersyge?
Symptomerne på sukkersyge vil altid kunne vække mistanke hos ejeren, men en egentlig diagnose stilles dog udelukkende af dyrlægen. Heldigvis kræver det ikke svære metoder at stille diagnosen - en urin- samt blodprøve vil være tilstrækkelig. Ved sukkersyge udskilles der glukose i urinen og der vil ligeledes være en forhøjet koncentration af glukose i blodet, som dyrlægen nemt kan måle.


Hvorfor udvikler min hund sukkersyge?
Ved diabetes, uanset om der er tale om type 1 eller type 2, er insulinfunktionen nedsat. Årsagen til hvorfor insulinfunktionen er nedsat varierer dog. Ved type 1 vil de insulinproducerende celler i bugspytkirtlen ofte være beskadiget, som kan skyldes resultatet af en sygdom rettet mod netop bugspytkirtlen. Behandling af type 1 diabetes er ofte insulinkrævende. Ved diabetes type 2 betegnes de insulinproducerende celler som udmattede og cellerne vil derved ikke være lige så effektive i udskillelsen af netop insulin. Groft sagt kan man sige, at de insulinproducerende celler har været på overarbejdet og ikke kan følge med i behovet for insulin.

Der foreligger på nuværende tidspunkt ingen klar grund til at hunde udvikler type 2 diabetes. Alligevel opleves insulinresistens i hyppigere grad hos overvægtige hunde. Ved insulinresistens vil der stadig blive udskilt insulin, men der opleves samtidig en reduktion i optagelsen af glukose i bl.a. muskelcellerne. Overvægt er ikke den direkte årsag til insulinresistens, men en klar forbedring i optagelsen af glukose ses ved et vægttab. Dette er endnu en vigtig grund til at holde vores hunde slanke og dermed give dem de bedste helbredsmæssige betingelser.


Hvad skal jeg gøre, hvis min hund har sukkersyge?
Uanset hvilken form for diabetes der er tale om, så spiller diæt og motion en afgørende rolle. Ved type 1 diabetes kombineres dette oftest med indsprøjtninger af insulin for at opretholde et stabilt blodsukker. Uanset om insulinindsprøjtninger er nødvendige for din hund eller ej, så er det vigtigt altid at have dyrlægen med på sidelinjen, når der er tale om diabetes. Når det er sagt, så kan vi hundeejere gøre en stor forskel hvad angår fodring og motion.


Diabetes og overvægt
Hvad angår det mentale og fysiske helbred er motion heldigvis godt for både mennesker og hunde. Er din hund overvægtig vil øget aktivitet øge hundens energibehov og have en positiv effekt på et vægttab. Ses tegn på insulinresistens hos din hund vil vægttabet være særlig gavnligt.

Ved vægttab ønsker vi naturligvis, at vores hund skal tabe sig. For at det skal ske kræves en nedgang i antallet af kalorier (kcal). Gå derfor efter et foder med reduceret fedtindhold og lavere energiindhold (færre kcal/100 g). OLIVERS Weight Control har netop et reduceret fedtindhold og ligeledes et højt proteinindhold, som er med til at sikre, at din hund ikke taber muskelmasse, men derimod fedtmasse. Ved at dele foderrationen op i flere måltider, er du med til at give de bedste betingelser for et stabilt blodsukker. Selvom portionerne derved kan virke små, er det vigtigt ikke at tildele mere foder end nødvendigt. Ved et vægttab er det altid vigtigt at sikre et stabilt vedvarende vægttab!


Diabetes og undervægt
Er der derimod tale om en undervægtig hund med diabetes, skal man fodre derefter. Det vigtigste er først og fremmest, at få hunden tilbage til en normalvægt. Derfor anbefaler vi ikke at fodre med OLIVERS Weight Control til at starte med. Vælg i stedet mellem vores andre varianter. Det anbefales at fodre 2 – 4 gange dagligt, da målet er en god insulinbalance og et stabilt blodsukker. Først når den optimale vægt for hunden er nået, kan der fodres med OLIVERS Weight Control.


Livet med diabetes
Som ved langt de fleste sygdomme er prognosen for et godt og langt liv bedre, hvis diabetes opdages så tidligt som muligt. Diabetes kan have alvorlige konsekvenser og derfor er det vigtigt at søge dyrlæge, hvis mistanke om sygdommen opstår. Ved insulinkrævende diabetes lykkes det ofte at stabilisere sygdommen og hunden vil stadig være i stand til at leve et godt hundeliv – på trods af indsprøjtninger.

Selvom den præcise sammenhæng mellem overvægt og funktionen af insulin endnu ikke er overbevisende, så tyder alt på en klar forbedring ved et vægttab. Overvægt påvirker hundens velfærd negativt og kan medføre en lang række følgesygdomme. Derfor bør man altid undgå overvægt hos hunden. En sund og slank hund har de bedste forudsætninger for et langt hundeliv!


// Nina V. Mieritz
Stud. Cand. Scient. Animal Science
Det at have et kuld hvalpe, del 7

By Lene Harvig 2 months ago 593 Views No comments

Endelig er det blevet vejr til at de 4 hvalpe kan begynde at komme mere ud, uden at man skal være nervøse for, om de fryser. De har været med ude på en træningsplads og på stranden, hvor der blev leget og udforsket til den store guldmedalje. De har hilst på et par fremmede hunde - den ene deres onkel.De er også så småt begyndt at spise hvalpefoder tørt. Det bliver strøet ud på gulvet, så de både vænner sig til de tørre foderpiller og samtidig får brugt næsen. Når man bestiller forskellige ting og guffer hos OLIVERS, får man det jo i papkasser. Det er verdens bedste legetøj – ja sådan en papkasse kan give underholdning i timevis.Mor Alma er begyndt at opdrage på de små banditter - man skal jo opføre sig ordentlig. Hun er også så småt begyndt at lege med dem, så nogengange kan den vilde jagt gå gennem hele huset eller haven. En af dagene i sidste uge fik de ganske kort oplevet sne, hvilket de synes var noget mærkelig noget.Ikke alt man udsætter hvalpene for falder i lige god jord. Bl.a. da jeg gav dem seler på, var det som om at alle fik et akut loppeangreb. Det første stykke tid gik de meget sjovt og der blevet kløet på livet løs. Men de skal jo lære det og det er jo ikke noget der skader dem. Efter et stykke tid havde de jo også lykkelig glemt, at de havde fået sele på og var klar på ballade igen./Trine, Alma og alle hvalpene

Read More Posted in: Tips

​Raceportræt, Dansk-svensk gårdhund

By Lene Harvig 2 months ago 643 Views No comments

Den dansk-svenske gårdhund er en race, som langt de fleste kender. Racen stammer fra Danmark, Sydsverige og Nordtyskland, og var tidligere fast inventar på de fleste bondegårde. Den dansk-svenske gårdhund blev, grundet dens lille størrelse og hurtighed, brugt til at fange mus og rotter i staldene. Med sin højlydte gøen udgjorde den samtidig en god vagthund, når fremmede kom til.

?>